BuoBä skrev 2024-08-27 18:56:22 följande:
Istället för att planera exakt vad du ska laga varje dag, så kan det vara bättre att istället ha bra saker hemma som du kan "mixa och matcha".
Om du tex har pasta, ris, creme fraiche, ost, tonfisk, tortillabröd, tomatsås, isbergssallad, gurka, några frysgrönsaker, färs fryst i platta portionsförpackningar, och lite kryddor, så kan du svänga ihop lite allt möjligt beroende på vad du blir sugen på. Och det mesta håller i flera veckor, ifall det inte går åt.
Ett annat alternativ är att du gör storkok då och då, och fryser in i portioner som du sen bara kan värma.
Och jag har dessa saker hemma för att jag har planerat att göra saker med det. Annars hade det inte funnits hemma. Som sagt.
Jag gör storkok ibland. Sällan. Särskillt på sommaren. Jag gillar att det börjar bli höst, jag är så sugen på att plocka fram slökokaren.
Och jag slänger aldrig rester.