0 Följare 0 Följer

Lönnsirap

Förälder

Jag är en tjej med man och två barn. Brukar titta in på familjeliv ibland när jag har tid, vilket inte är sådär jätteofta!

När jag svarar på trådar brukar jag allt som oftast läsa mer än jag skriver och försöka tänka till innan jag svarar.
När jag skriver egna trådar brukar dom allt som oftast handla om sådana där små lyxproblem som man egentligen inte borde störa sig på.

Ålder

40 år

Civilstatus

Gift

Föräldratyp

Good Enough    

Personlighet

Optimist     Social     Trygg     Tänkare    

Husdjur

Hund    

Aktivitetsflöde

2021-05-25 Lönnsirap svarade i tråden: Barnfamiljer - Vad brukar ni laga för mat?: Jag har två kräsna barn. På helt olika sätt.

Den äldre är "bara" att inte erbjuda något annat och säga att han ej får gå från bordet. Då äter han av ren tristess lite äcklig mat.
2021-05-24 Lönnsirap svarade i tråden: Röntgenfaktura på 3200 kr?!:
Då låter det som att det blivit fel. På 1177 framkommer vilka avgifter som gäller, men högkostnadsskyddet borde kicka igång.

2021-05-24 Lönnsirap svarade i tråden: Röntgenfaktura på 3200 kr?!:
Det låter som det blivit fel om du inte är utflyttad och inte har rätt till vanlig vård.

Vad står det på fakturan? Är den från din region?

2021-05-24 Lönnsirap svarade i tråden: Det svenska språket: Nja. Visst är svenska, precis som de flesta språk SVÅRT att lära sig. Men jag tror verkligen inte det är bland de svåraste.

Intonation, satsmelodi att vi har viss gammeldags stavning kvar gör det förstås.
2021-05-24 Lönnsirap svarade i tråden: Hur förklara för oförstående och otacksam 13-åring?: Lite bitterhet är också rätt normalt när man har en 13-åring. Grejen är väl att man inte ska låta den välla ut okontrollerat, utan faktiskt se att bitterhet ofta inte tillför något.
2021-05-23 Lönnsirap svarade i tråden: Hur förklara för oförstående och otacksam 13-åring?: En 13 åring med impulskontroll-problem är både en liten tonåring och ett barn. Min erfarenhet av 13 åringar är att de definitivt inte är tacksamma och förstående och att det som vuxen till viss del handlar.
2020-02-04 Lönnsirap svarade i tråden: Du kunde förhindra något - men lät bli. Är du moraliskt ansvarig?: Lättare tänkt än gjort!

Massor an människor uppskattar inte alls ev. hjälp.

Jag tycker exemplet med studsmattan är väldigt bra. Inte alls säkert att grannarna blir tacksamma för ett påpekande om.
2020-02-04 Lönnsirap svarade i tråden: Jag är ingen full pott för honom: Frågar du lite lekfullt en "omöjlig" fråga har du liksom gett dig in i leken. Fråga inte sådant du inte vill veta och överanalysera inte ett förfluget ord. Ett alternativ är förstås att ta upp detta.
2020-02-04 Lönnsirap svarade i tråden: Låna till bil?: Jag var helt emot billån som yngre. Men efter att två gånger i livet behövt bil och räknat på det visade det sig båda gångerna att ett nyare bil för lånade pengar som levde upp till mina behov.
2020-01-27 Lönnsirap svarade i tråden: Vart kan jag handla maskros blad samt senapspenat:
Gissar på att du får försöka hitta fröer och själv odla.

Innehåll