0 Följare 0 Följer

Lönnsirap

Förälder

Jag är en tjej med man och två barn. Brukar titta in på familjeliv ibland när jag har tid, vilket inte är sådär jätteofta!

När jag svarar på trådar brukar jag allt som oftast läsa mer än jag skriver och försöka tänka till innan jag svarar.
När jag skriver egna trådar brukar dom allt som oftast handla om sådana där små lyxproblem som man egentligen inte borde störa sig på.

Dessutom är jag ofta inne och läser folks presentationer och skriver i stort sätt aldrig i deras gästböcker... så ser ni mig på besökslistan bli inte förvånade. (Har även teflonhjärna och är ofta inne flertalet grr hos samma person)

Ålder

40 år

Civilstatus

Gift

Föräldratyp

Good Enough    

Personlighet

Optimist     Social     Trygg     Tänkare    

Husdjur

Hund    

Aktivitetsflöde

2020-02-04 Lönnsirap svarade i tråden: Du kunde förhindra något - men lät bli. Är du moraliskt ansvarig?: Lättare tänkt än gjort!

Massor an människor uppskattar inte alls ev. hjälp.

Jag tycker exemplet med studsmattan är väldigt bra. Inte alls säkert att grannarna blir tacksamma för ett påpekande om.
2020-02-04 Lönnsirap svarade i tråden: Jag är ingen full pott för honom: Frågar du lite lekfullt en "omöjlig" fråga har du liksom gett dig in i leken. Fråga inte sådant du inte vill veta och överanalysera inte ett förfluget ord. Ett alternativ är förstås att ta upp detta.
2020-02-04 Lönnsirap svarade i tråden: Låna till bil?: Jag var helt emot billån som yngre. Men efter att två gånger i livet behövt bil och räknat på det visade det sig båda gångerna att ett nyare bil för lånade pengar som levde upp till mina behov.
2020-01-27 Lönnsirap svarade i tråden: Vart kan jag handla maskros blad samt senapspenat:
Gissar på att du får försöka hitta fröer och själv odla.

2020-01-17 Lönnsirap svarade i tråden: Folk som frågar om 'de ska ha något med sig': Vad jag menar är att man också kan vara tacksam över att folk inte tar med sig blommor/vin eller choklad när de kommer. Jättetrevligt med en gåva/blomma första gången de besöker oss, men väldigt opraktiskt.
2020-01-17 Lönnsirap svarade i tråden: Folk som frågar om 'de ska ha något med sig': I min värld betyder "ska jag ha med mig något?" "Finns det några knytistendser"eller "vill du ha hjälp med nått", typ efterrätt. Att frågan ställs handlar om att man inte kan be folk om hjälp med exempelvis.
2019-08-03 Lönnsirap svarade i tråden: Skärmtid (spelande) och andras obegränsade skärmtid: Jag tycker att diskutionen om andra föräldrars obegränsade skärmtid är lite löjlig. Ofta ses det som att barn som gillar att spela försummas och att föräldrar som tillåter detta inte klarar sätta.
2019-08-03 Lönnsirap svarade i tråden: 7 to 15 eller övernattningar?: Jag hade också valt oregelbundna arbetstider framför 7-15.30 med löjligt lång pendling.

Massor av föräldrar sover borta några nätter i månaden och jobbar var 3:dje eller fjärde helg.
2019-08-03 Lönnsirap svarade i tråden: Min långsamt döende pappa: Fast till vem ska hon anmäla oro om hans vikt? Socialtjänsten har möjligheten att erbjuda missbruksvård och är även ansvariga för den icke frivilliga missbruksvården.

Utifrån TS beskrivning kan inte jag.
2019-08-02 Lönnsirap svarade i tråden: Min långsamt döende pappa: Ibland finns det en poäng att orosanmäla till hans vårdcentral och socialtjänsten ang. drickandet.

Kanske kan det vara lättare att ta emot hjälp om du säger till honom att du är orolig och att du kommer att.

Innehåll