0 Följare 0 Följer

Lönnsirap

Förälder

Jag är en tjej med man och två barn. Brukar titta in på familjeliv ibland när jag har tid, vilket inte är sådär jätteofta!

När jag svarar på trådar brukar jag allt som oftast läsa mer än jag skriver och försöka tänka till innan jag svarar.
När jag skriver egna trådar brukar dom allt som oftast handla om sådana där små lyxproblem som man egentligen inte borde störa sig på.

Ålder

43 år

Civilstatus

Gift

Föräldratyp

Good Enough    

Personlighet

Optimist     Social     Trygg     Tänkare    

Husdjur

Hund    

Aktivitetsflöde

2023-05-22 Lönnsirap svarade i tråden: Folk verkar må väldigt dåligt på Familjeliv: Jag tänker att man behöver inse att familjeliv är ett öppet forum, där vem som helst faktiskt kan svara och läsa. Det är meningslöst att tro att man INNAN man skapa en tråd vet vart den kommer att landa och.
2023-05-22 Lönnsirap svarade i tråden: Folk verkar må väldigt dåligt på Familjeliv: Jag tänker att det faktiskt finns människor på forumet som faktiskt vill sprida förvirring, falska berättelser och bråk och att man inte gör sig själv och andra en tjänst genom att läsa saker helt okritiskt.
2023-05-22 Lönnsirap svarade i tråden: Folk verkar må väldigt dåligt på Familjeliv: När jag läste din rubrik, så tänkte jag att självklart hänger man på familjeliv MER när man är sjuk, och dödligt förkyld, en en dag då man mår toppen.

Fast det är ju inte det du menar.
2023-05-22 Lönnsirap svarade i tråden: Vad är fattigdom?: Nu har jag läst TS inlägg lite mer noggrant och vill förtydliga att det faktiskt är skillnad på fattigdom, och att vara avundsjuk på folk som har det bättre, eller som har ännu mera resurser.
2023-05-22 Lönnsirap svarade i tråden: Vad är fattigdom?: Det finns mängder med bra definitioner på olika typer av fattigdom, och en av grundgrejerna är ju att fattiga saknar tillgångar till det som behövs för ett drägligt liv.

Sverige har ju socialtjänst och trygghetssystem.
2023-05-19 Lönnsirap svarade i tråden: Hur mkt skulle du ställa upp för ditt vuxna barn ekonomiskt?: Där har du fel! Anledningen till att man skiljer på funktionsnedsättning och sjukdom är att det är olika saker.

Sjukdom ÄR ett funktionshindrade tillstånd som kan vara såväl botbart, och obotbart.
2023-05-19 Lönnsirap svarade i tråden: Efternamnet: Själv fattar jag inte att man mäktar med att byta massa saker "bara" för att man skiljer sig. Namnet är ingen sak man lånar, utan något man bär med sig.

Det är mäckigt nog som det är, när folk.
2023-05-19 Lönnsirap svarade i tråden: Hur mkt skulle du ställa upp för ditt vuxna barn ekonomiskt?: Långvarigt missbruk ger just funktionsnedsättning, eller menar du att det "bara får vara" just nedsättningar som INTE beror på sjukdom?

"Funktionsnedsatta" är ingen homogen grupp och vad som är är rimligt varierar faktiskt.
2023-05-19 Lönnsirap svarade i tråden: Hur mkt skulle du ställa upp för ditt vuxna barn ekonomiskt?: Gravt funktionsnedsatt verkar betyda rätt olika i tråden... Och det är rätt tydligt att TS inte verkar funderat på att det verkligen kan betyda helt olika saker, för olika användare.

Har ens barn en tämligen.
2023-05-19 Lönnsirap svarade i tråden: Partners familj trycker ner mig!: Jag tänker att det är väldigt mänskligt att borsta bort obehagliga känslor i en relation och att han troligen inte tycker det "är så farligt". Men rent krasst, så är det faktiskt rätt osunt att förminska.