0 Följare 0 Följer

Lönnsirap

Förälder

Jag är en tjej med man och två barn. Brukar titta in på familjeliv ibland när jag har tid, vilket inte är sådär jätteofta!

När jag svarar på trådar brukar jag allt som oftast läsa mer än jag skriver och försöka tänka till innan jag svarar.
När jag skriver egna trådar brukar dom allt som oftast handla om sådana där små lyxproblem som man egentligen inte borde störa sig på.

Ålder

42 år

Civilstatus

Gift

Föräldratyp

Good Enough    

Personlighet

Optimist     Social     Trygg     Tänkare    

Husdjur

Hund    

Aktivitetsflöde

2021-10-20 Lönnsirap svarade i tråden: Dubbelt efternamn till barnet: Tack för påminnelsen! Det är ju bara vi gamlingar som har mellannamn.Anonym (Olika seder) skrev 2021-10-20 12:20:47 följande:Nej man väljer inte hur man vill....hur skulle det vara om man fick kalla sig oilka vid olika tillfällen.
2021-10-20 Lönnsirap svarade i tråden: Dubbelt efternamn till barnet: Sista efternamnet är det juridiska efternamnet. Så det är det som "används".

Man väljer efternamn såsom man vill, men det är ju klokt att tänka på att faktiskt lyssna på vad som låter bra.
2021-10-19 Lönnsirap svarade i tråden: Hur delar ni? På 3 el 4?: Vi är noggranna med att inte framstå, eller vara snåla, så vi hade definitivt betalat vår del som individer.

Vi hade dessutom snackat skit om snåljåpar som försökte spara pengar genom att vara "en enhet".
2021-10-18 Lönnsirap svarade i tråden: Bygga nytt hus eller inte: Ja, skaffa barn ska man också akta sig för. Precis som hund. Eller att inte skaffa barn.

Oftast förutsätter man att ett nybyggt hus är helt underhållsfritt, iallafall några år.
2021-10-18 Lönnsirap svarade i tråden: Bygga nytt hus eller inte: Det vet man ju inte innan, utan det kan ju vara vad tusan som helst som går sönder. Eller visar sig vara en idiotisk lösning. Eller som faktiskt inte fanns, men behövdes. Grejer som dör i den nyanlagda trädgården.
2021-10-18 Lönnsirap svarade i tråden: Bygga nytt hus eller inte: I min värld är bygga hus att dra på sig massa stress man inte vill ha, samtidigt som det säkert är kul på andra sätt.

Man sugs in i det hela och vill göra ypperliga val, men samtidigt så kan det definitivt.
2021-10-18 Lönnsirap svarade i tråden: Barn ärver intelligens från mamman?: Ärvda egenskaper kommer förstås från de gener man har. Men intelligens styrs inte av en gen. Speciellt tydligt blir det med ungar som saknar gener. I min värld spelar det oftast ingen roll var det fattas gener.
2021-10-18 Lönnsirap svarade i tråden: Hur snabbt springa för att ändra vara vältränad?:
+1

Folk som springer en mil är vältränad, eller har väldigt goda förutsättningar för att springa.

Väldigt få är otränade och orkar springa milen.

2021-10-17 Lönnsirap svarade i tråden: Hur hanterar du gäster som inte äter allt?: Jag har en kommunikation med gästen och lyssnar på vad hen säger. Är någon gluten-intolerant (celaki) så är jag tacksam om de också berättar vad som passar bra och kanske t.
2021-10-16 Lönnsirap svarade i tråden: Vad räknas till Fin/bra mat: Bra mat tolkar jag som bra kvalitet. Som riktigt smör, helst kallpressad olja, gärna ekologisk, rättvisemärkt lokalproducerat, gärna gjort på traditionellt sätt. Och helst hälsosamt och "gjort från grunden".