• E l l a

    Vilka tillbehör kan man bjuda på till hamburgare?

    Ska gäster i helgen och har fått önskemål om hamburgare - förhoppningsvis går det att grilla ute om vädret tillåter...

    Undrar lite vad ni brukar ha för tillbehör till era hemmagjorda hamburgare? Vilka såser/dressingar?

    Jag vill ha lite som man kan välja mellan och det jag gör vanligtvis till mig och sambon blir så kallt, torrt och oaptiligt...

    Så...vad brukar ni ha, och vad kan man servera till?

  • Svar på tråden Vilka tillbehör kan man bjuda på till hamburgare?
  • Emab

    Ordentligt avrunnen krossad annanas...

  • Bonanza

    Stark dressing mexicana. Rydbergs tror jag att det är. De finns på närmsta stormarknad. En flaska som ofta står kallt. Annars är ju saltgurka, lök, cheddar, sallad, tomat och vanlig hamburgerdressing alltid självklara delar. Och pommes till!


    / Bonanza
  • Husali

    Tzaziki är hur gott osm helst på en hamburgare. Och så sallad, såklart.

  • Yariija

    Jag brukar göra Tzatziki eller Guacamole till Hamburgare...*smaskigt*

    Snabb Guacamole:

    2 Avokados
    2 Vitlöksklyftor
    1 Burk Creme Fraicé

    Tzatziki:

    1/2 l yoghurt naturell1 stk gurka 1 tsk havssalt 3 klyfta vitlökar 1 msk citronsaft

    Glöm inte låta Toughurten rinna av innan du gör Tzatzikin

    Lycka till!

    Kram

  • ming

    Vanlig hamburgerdressing of course. Sallad, tomat, rostad lök (eller rå för de som vill), gurka, ketchup, senap, ost.
    Och lättsaltade chips.

  • annca

    * Gul eller röd lök som fått ligga i isvatten för att bli riktigt krispig.
    * Bacon
    * Ananas
    * Färsk tomat
    * Ättiksgurka
    * Aioli (*mums*)
    * Tzatziki
    * Currymajonäs
    * På längden skivad banan
    * Soltorkade tomater
    * Guacamole
    * Finstrimlad sallad
    * Grillad paprika eller paprikasallad
    * Chilisås
    * Bostongurka
    * Chili-inlagd gurka
    * Chevréost
    * Skivad mozzarella och färsk basilika
    * Västerbottensost

  • E l l a

    Oj, wow vad många bra tips! Tack så mycket!

  • The Man

    Räksallad , stekt ägg och vitlöksdressing gjord på chreme freische, vitlök, vitpeppar och salt är en kanonkombination!

  • lövet2

    Vi brukar ha
    lökringar
    gurka
    tomat
    salladsblad
    paprika
    stekta ägg
    färdig hamburgerdressing
    senap
    ketchup

  • AnnaK

    pizzasallad
    räksallad
    rostad lök
    tomat
    gurka
    sallad
    lök, röd, gul, silver mm
    senap
    ketchup
    ost, cheddar, mozzarella, feta, brie mm
    grillad squash
    grillad aubergine
    pepperoni
    Matlagningsyoghurt smaksatt med riven pepparrot
    bacon
    skinka
    saltgurka, ättiksgurka, bostongurka
    majonäs
    chilisås
    creme fraish
    oliver
    kapris
    majskolv (grillad, tillbehör)
    stekt ägg

    Hamburgerdressing

    Ingredienser
    4 portioner

    200 gr majonnäs
    0,5 dl ketchup
    0,5 dl bostongurka
    1 liten gullök finhackad
    1 liten rödlök finhackad
    2 tsk chilipulver
    3 krm nymald svartpeppar
    1 krm cayennepeppar
    Salt

    Creole seasoning

    Ingredienser
    15 portioner

    3-4 msk salt
    2 msk lökpulver
    2 msk vitlökspulver
    2 msk torkad oregano
    1 msk torkad timjan
    2 msk torkad basilika
    1 msk mald svartpeppar
    1 msk mald vitpeppar
    1 msk cayennepeppar
    1 msk sellerifrö
    5 msk paprikapulver

    Guacamole

    Ingredienser
    4 portioner

    2 avokado
    2 hackade vitlöksklyftor
    Saften från en lime
    1 dl lätt crèmefraiche
    3 krm salt
    Hackad chili eller cayennepeppar efter smak
    0,5 urkärnad och grovt hackad tomat

    Cheddarost och jalapenos dipp

    Ingredienser
    6 portioner

    200 gr grovt riven cheddarost, gärna lagrad
    1-3 jalapenos urkärnade och fint hackade
    1,5 dl grädde
    salt

    Marinerad lök
    2 Portioner

    200 g Lök, gul (2 stora)
    1 dl Vatten
    1 pn Salt Persilja

    Marinad

    3 tb Olja
    1 tb Vinäger
    2 tb Lökspad
    1 pn Salt
    1/2 pn Peppar, gärna citron dito

    Skala löken och skiva upp den. Koka upp vattnet med salt och låt skivorna koka på svag värme 5 min. Häll av vattnet med spara det. Hacka persiljan och strö över löken. Blanda marinaden och häll över. Låt stå minst någon timme innan servering.

    Dressing

    1/2 dl Keso
    1/2 dl Majonnäs
    1/2 dl Yoghurt
    1/2 ts Stött kummin
    1/2 Vitlöksklyfta; pressad
    1 ts Fransk senap

    cole slaw
    400 g vitkål
    2 röda paprikor
    1 dl minifraiche, 5% fett
    Finstrimla vitkålen. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg vitkål och paprika i lättsaltat kokande vatten och låt koka 1 minut. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda vitkål och paprika med mini fraichen och smaka av med salt, peppar och gärna chilipulver.

    Gurksås
    G rk ås:
    1 Slanggurka
    2 dl Matlagningsyoghurt
    2 dl Keso
    2 tb Majonäs
    1 Pressad vitlöksklyfta
    10 Rädisor
    1 Äpple i små bitar

    Chili-och Paprikasås:
    3 dl Gräddfil
    2-3 msk chilisås
    1/2 röd paprika, i tärningar.
    salt och peppar

    Ostsås:
    50 g ädelost, mosad
    3 dl Gräddfil
    1 dl riven ost
    salt och peppar

    Avokado-och Tomatsås:
    1 tomat, finhackad
    1 avokado, mosad
    2 dl Lätt Crème Fraiche
    salt och peppar

    Sås:
    150 g Apetina feta
    2 dl matyoghurt
    1 tsk rosmarin

    Inlagd gurka:
    75 ml vitvinsvinäger
    2 starka torkade chilifrukter
    4 skalade vitlöksklyftor
    20 vitpepparkorn
    1 kg västeråsgurkor
    1,2 l vatten
    Ett knippe sköljd dill
    85 g havssalt
    Häll vinäger, chilifrukter och vitlöksklyftor i en glasburk med höga kanter och låt stå i en timme.

    Sterilisera en tvåliters glasburk i kokande vatten, häll i vinäger-chili-vitlök och vitpepparkornen och packa sedan gurkorna i lagen. När burken är halvfull lägger man i dillen.

    Täck alltsammans med 1 1/2 liter kokt saltat vatten.

    Låt burken med gurkorna stå i sju dygn. Hållbarhet cirka tre veckor. Den öppnade burken ska förvaras i kylskåpet

Svar på tråden Vilka tillbehör kan man bjuda på till hamburgare?