Kan man göra våfflor i stekpannan?
Bofinken Knutte hade nog inte särskrivit prinsesstårta och prinsess tårta i samma inlägg..... just saying.
Bofinken Knutte hade nog inte särskrivit prinsesstårta och prinsess tårta i samma inlägg..... just saying.
I ugnen gjorde man våfflor förr. Har jag hört. Frågan är hur man ska få till rutorna. Du kanske har nån rutig form av nåt slag?
(Obs! Ja, jag vet att man hade våffeljärn avsedda för ugn förr så ni behöver inte börja gapa om det.)
Vanliga supergoda våfflor gör jag på mjölk, ägg, vetemjöl, smör, kolsyrat vatten och lite salt gräddat i en HET gjutjärnsslagg så får jag supergoda frasiga våfflor. Som läggs upp på ett galler och självklart INTE UPPE PÅ VARANDRA dvs man STAPLAR INTE VÅFFLORNA PÅ HÖG!!! !
Riktigt goda FRASIGA GRÄDDVÅFFLOR gör jag på smör, mjöl, kallt vatten och VISPAD VISPGRÄDDE som jag försiktigt vänder ner i smeten. Och jag behöver väl knappast tillägga att det är HETT GJUTJÄRNSLAGG som man ska använda.