• Anonym

    Vad åt ni mycket som barn

    Anonym (Amomyn) skrev 2025-06-09 21:25:16 följande:

    Tänker spontant på blodpudding. Detta åt vi ofta i småskolan. I vuxen ålder tror jag aldrig att man ätit detta. Däremot dricker jag blod ibland. Utblandat då eftersom det blivit lite för äckligt att dricka som det är. Mycket järn och nyttigheter i djurblod. 

    Chokladpudding av sånt där pulver som vispas ihop med mjölk. Uppskattade detta som barn och nu i vuxen ålder så tycker jag det smakar mest som sockrad papp.

    Mer-dryck och Festis. Gott i barndomen, numera lite för sliskigt för mina smaklökar. 

    Prickigkorv eller "medvurst" som man numera kallar det, för att uttrycka sig vuxet.

    Ett favoritpålägg på mackan som liten. Jag gillar denna saltsyrliga korv än idag men äter den inte så ofta som förr. Chark är ju ingen nyttig mat precis. 

    Fiskpinnar och fiskburgare. Älskade detta som barn av nån anledning. Idag tycker jag att de knappt smakar nåt. Äter mycket hellre färsk fiskfilé. 


    Det finns fortfarande prickig korv. T ex
    Scan svensk prickig korv
  • Anonym
    Anonym (Anna) skrev 2025-06-09 21:45:23 följande:

    Tråkig och smaklös färdigmat. T ex mamma scans köttbullar, falukorv i ugn, fiskpinnar, Stinas kyckling, krögarpytt? Skulle aldrig bjuda mina barn på sådant. 


    Jag tror min mammas brist på energi kring mat har gjort mig lite manisk i att servera varierad mat lagad från grunden; pasta med oxfilé, panerad kyckling, fisksoppa på egengjord räkfond, enchilladas, palak paneer, bouef bourguignon osv? De hatar förstås min mat, så nästa generation är väl tillbaka i blodpudding och krögarpytt?


    Hade din pappa energi kring mat?
Svar på tråden Vad åt ni mycket som barn