Inlägg från: Anonym (Siri) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Siri)

    Ghee i matlagning till mjölkproteinallergiker?

    Jag ska baka och laga mat till några gäster. En är mjölkproteinallergiker. Vad jag förstår finns inte mjölkprotein i ghee så jag tänker att då tål hen det samtidigt som det är godare smak än det är med olja eller mjölkfritt margarin. Vad säger ni?

  • Svar på tråden Ghee i matlagning till mjölkproteinallergiker?
  • Anonym (Siri)

    Alltså, det finns inget mjölkprotein i ghee, det tar man bort och bara fettet är kvar. Inom ayurveda anses ghee t.o.m vara nyttig. Personen tål f.ö spår av mjölkprotein. Frågan är alltså inte om det går bra ur allergisynpunkt utan om det funkar bra att baka och laga mat med.

  • Anonym (Siri)
    klyban skrev 2025-08-12 13:06:01 följande:

    För dom som är riktigt överkänsliga, så verkar inte ghee vara bra för dessa.
    Så därför frågar man och frågar om ghee är okey, för en del tål spår i alla fall.


     


    Vet själv annars när man skirar smör, det är väldigt svårt att verkligen bara ta smöret.


    Jag ska såklart fråga, men hen har sagt att spår av mjölkprotein funkar så det borde gå bra. Hen har fått problem efter 40, så hen minns ju smaken av smör och kan sakna den.

    Om det bara är nån enstaka gång kan man ju köpa ghee istället för att göra själv.
Svar på tråden Ghee i matlagning till mjölkproteinallergiker?