Inlägg från: Anonym (Matnörd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Matnörd)

    Ätit rått fläskkött, så orolig

    Det inte bara kan vara så att rosa färg sitter kvar efter tillagning av rimmat fläsk med nitritsalt. Den gör det.

    Därför en julskinka är rosa fast den kommit upp i säker innertemperatur. 

    Om det är ganska små bitar, och de först stekts lite, och sedan kokat i vätska ca 30 minuter kan jag omöjligt tänka mig att köttets innertemperatur inte skulle nått över 70 grader eller betydligt mer. Alltså helt säkert att äta.


    Anonym (Fredde) skrev 2025-10-15 00:21:47 följande:

    Rimmat fläsk innehåller en del salt samt nitrit och nitrat (bakteriehämmande)vilet gör att den rosa färgen kan sitta kvar trots korrekt tillagning och värme. Det är därför skivad kokt och rökt skinka är rosa i färgen och kan ju ätas som pålägg utan tillagning. Alltså inget att oroa sig för.


Svar på tråden Ätit rått fläskkött, så orolig