Röror till smörgåstårta
Behöver tips på olika röror man kan ha till smörgåstårta! Tack!
Behöver tips på olika röror man kan ha till smörgåstårta! Tack!
tonfisk röra
Majonnäs, vispad grädde, burkärter och strimlad rökt skinka.
Jag tycker att röran blir godare om man har en bas av 2/3 creme fraiche och 1/3 majonäs, den blir inte så stabbig då.
Sen blandar jag ner vad som verkar gott. crabfish, gräslök eller hackat ägg och stenbitsrom t.ex.
Gjorde en "italiensk" en röra var med philadelphiaost, soltorkade tomater, rödlök, creme fraiche och parmaskinka. Den andra var med creme fraiche, färska tomater, basilika. Gott!
Tänkte göra tre olika.... alla med majonäs/creme fraiche
1. Räkor, dill, kokta ägg
2. Skinka & nåt mer - men vad?
3. Kanske tonfisk - men med vad? Purjolök? Majs?
Något som är gott är:
1, ägg, massa dill och lite salt
2, hackad fruktcocktail och riven ost
3, skinka och bostongurka
Alla blandningar ska blandas med cremefraise och lite majonäs.
Blir jättemumsigt!!
Provar att kopiera dessa:
FYLLNING 1: FYLLNING 2
1 BURK KESELLA SKINKOST
2 DL MAJONNÄS
CHILISÅS
1 KG OSKALADE RÄKOR
200 G CRABSTICKS
DILL
FYLLNING 3 ÖVERSTA LAGRET
3 DL GRÄDDFIL 7 DL CREME FRAICHE
1,5 DL MAJONNÄS 3 MSK MAJONNÄS
0,75 DL CHILISÅS 2 MSK KAVIAR
0,75 DL DILL 3 ÄGG
125 G CRABSTICKS 1/2 rödlök
Dill
Dessa går alltid hem !!
En burk tonfisk, en hackad purjo, ett rivet äpple, 2 dl creme fraiche, 2 msk majonäs, ½ dl ketchup. Mums!
Blev visst inte så bra.
Fyllning 2 ska bara va skinkost så där är det inte så svårt att se. D andra rörorna får du se om du kan dela på.
Böcklingpastej med hårdkokt finhackat ägg,creme fraiche och lite majonäs är en jättegod röra!
Fyllning:
1 ½ dl crème fraiche
3 msk majonnäs
3/4 - 1 tsk salt
1-2 tsk senap
1 burk tonfisk
Ingredienser:
Räk- och örtröra:
200 g skalade räkor, grovhackade
1 liten rödlök, finhackad
2 dl crème fraiche
1 msk torkade örter
Tonfiskröran:
3 ättiksgurkor, finhackad
1 burk (185g) avrunnen tonfisk i vatten
1- 1 ½ dl gräddfil
1 ½ tsk citronpeppar
Fyllning 1
2 dl vispgrädde vispas och blandas med 1-2 msk riven pepparrot och 1 brk tonfisk
Fyllning 2
250 gr leverpastej
1 ½ dl finhackad ättiksgurka
Fyllning 3
3 - 4 hg rökt skinka ( skär i bitar)
1 ½ dl lättmajonäs ( kan med fördel bytas med lätt fraiche)
1 gul finhackad lök
Fyllning 1:
2 dl varmrökt lax, finskuren
1 kruka gräslök, finklippt
1 dl kesella, gourmet
1 dl majonnäs
salt och peppar
Fyllning 2:
6 ägg, hårdkokta och hackade
8 sardellfiléer, hackade
1/2 dl majonnäs, hackade
1 dl philadelphiaost
1/2 dl finhackad gul lök
Fyllning 3:
2 dl kesella, gourmet
1 dl majonnäs
2 dl hackat kryddgrönt t ex gräslök, basilika och dill
1/2 dl bostongurka
vitt vin
salt och peppar
Fyllning 1
Blanda ihop leverpastej, färskost, pressad vitlök, örtkryddor och hackad paprika.
Fyllning 2
Blanda ihop strimlad skinka, hackad rödlök, lättcrème fraiche, dijonsenap, salt och vitpeppar.
Fyllning:
2 burk(ar) tonfisk, i vatten
6 st ägg, hårdkokta
1 st gul lök(ar), stor
5 msk lättmajonnäs
2 msk chilisås
2 dl färsk dill
salt och peppar
Fyllning 1:
1½ dl gräddfil
ca 75 g blåmögelost, typ ädelost
2 krm salt
nymalen svartpeppar
1 tärnad mango
1 tärnad avokado
Fyllning 2:
2 grovrivna morötter
2 grovrivna syrliga äpplen
2 dl riven ost
5-6 msk majonnäs, gärna med citronsmak
Fyllning 1:
2 dl finskuren varmrökt lax
1 kruka finklippt gräslök
1 dl kesella gourmet
1 dl majonnäs
salt och peppar
Fyllning 2:
6 ägg, hårdkokta och hackade
8 hackade sardellfiléer
½ dl majonnäs
1 dl philadelphiaost
½ dl finhackad gul lök
Fyllning 3:
2 dl kesella gourmet
1 dl majonnäs
2 dl kryddgrönt, hackat , t ex gräslök
basilika och dill
½ dl bostongurka
vitt vin (en skvätt)
salt och peppar
Fyllning 1:
2 hårdkokta ägg, hackade
1 burk (410 g) Signum havspinnar
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk curry
Fyllning 2:
1 burk (100 g) Signum röd caviar
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräslök, finhackad
där fick du lite inspiration....
Fyllning 1:
Tonfisk (2-3 burkar kanske, jag kommer inte riktigt ihåg men om du blandar så ser du ju hur mycket det blir)
7 hårdkokta, hackade ägg
1 burk creme fraich (jag använde lättcreme fraich men det kanske går med ännu lättare variant, prova dig fram)
Kryddor (salt, malen kryddpeppar, vitlökskrydda, lökkrydda eller vad du själv gillar för kryddor)
Fyllning 2:
2 tuber tartex, valfri smak
Hackad, inlagd gurka
1 burk creme fraich och kryddor som ovan
Fyllning 3:
2 burkar hackade räkor
1 burk creme fraich
2 avokado i bitar
Kryddor
Kaviarröran:
5 dl majonnäs
5 dl crème fraiche
1/3 stor purjolök, finhackad
1,25 dl kaviar
40 g hackad dill
Skinkröran:
3 dl grädde
2 hg rökt skinka, mald
0,5 msk pepparrot
Ett tips är att blanda i grädde i smeten.
När vi gör våra sallader på jobbet tar vi grädde och majonnäs.
(italiensksallad-räksallad-kräftsallad-mimosasallad-potatissallad)
Vi e kända för att göra smaskigt goda sallader.
Dom är supergoa att ha i smörgåstårtan.
Tack alla för jätte bra tips!!!