• Sara78

    Röror till smörgåstårta

    Behöver tips på olika röror man kan ha till smörgåstårta! Tack!

  • Svar på tråden Röror till smörgåstårta
  • Lovely Rita

    Majonnäs, vispad grädde, burkärter och strimlad rökt skinka.

  • JRo

    Jag tycker att röran blir godare om man har en bas av 2/3 creme fraiche och 1/3 majonäs, den blir inte så stabbig då.

    Sen blandar jag ner vad som verkar gott. crabfish, gräslök eller hackat ägg och stenbitsrom t.ex.

  • Lilltösa

    Gjorde en "italiensk" en röra var med philadelphiaost, soltorkade tomater, rödlök, creme fraiche och parmaskinka. Den andra var med creme fraiche, färska tomater, basilika. Gott!

  • Sara78

    Tänkte göra tre olika.... alla med majonäs/creme fraiche

    1. Räkor, dill, kokta ägg

    2. Skinka & nåt mer - men vad?

    3. Kanske tonfisk - men med vad? Purjolök? Majs?

  • waersta

    Något som är gott är:

    1, ägg, massa dill och lite salt
    2, hackad fruktcocktail och riven ost
    3, skinka och bostongurka

    Alla blandningar ska blandas med cremefraise och lite majonäs.

    Blir jättemumsigt!!

  • Briana

    Provar att kopiera dessa:

    FYLLNING 1: FYLLNING 2
    1 BURK KESELLA SKINKOST
    2 DL MAJONNÄS
    CHILISÅS
    1 KG OSKALADE RÄKOR
    200 G CRABSTICKS
    DILL

    FYLLNING 3 ÖVERSTA LAGRET
    3 DL GRÄDDFIL 7 DL CREME FRAICHE
    1,5 DL MAJONNÄS 3 MSK MAJONNÄS
    0,75 DL CHILISÅS 2 MSK KAVIAR
    0,75 DL DILL 3 ÄGG
    125 G CRABSTICKS 1/2 rödlök
    Dill

    Dessa går alltid hem !!

  • Julienne

    En burk tonfisk, en hackad purjo, ett rivet äpple, 2 dl creme fraiche, 2 msk majonäs, ½ dl ketchup. Mums!

  • Briana

    Blev visst inte så bra.
    Fyllning 2 ska bara va skinkost så där är det inte så svårt att se. D andra rörorna får du se om du kan dela på.

  • Dundermamman

    Böcklingpastej med hårdkokt finhackat ägg,creme fraiche och lite majonäs är en jättegod röra!

  • AnnaK

    Fyllning:
    1 ½ dl crème fraiche
    3 msk majonnäs
    3/4 - 1 tsk salt
    1-2 tsk senap
    1 burk tonfisk

  • AnnaK

    Ingredienser:

    Räk- och örtröra:

    200 g skalade räkor, grovhackade
    1 liten rödlök, finhackad
    2 dl crème fraiche
    1 msk torkade örter

    Tonfiskröran:

    3 ättiksgurkor, finhackad
    1 burk (185g) avrunnen tonfisk i vatten
    1- 1 ½ dl gräddfil
    1 ½ tsk citronpeppar

  • AnnaK

    Fyllning 1

    2 dl vispgrädde vispas och blandas med 1-2 msk riven pepparrot och 1 brk tonfisk

    Fyllning 2

    250 gr leverpastej
    1 ½ dl finhackad ättiksgurka

    Fyllning 3

    3 - 4 hg rökt skinka ( skär i bitar)
    1 ½ dl lättmajonäs ( kan med fördel bytas med lätt fraiche)
    1 gul finhackad lök

  • AnnaK

    Fyllning 1:
    2 dl varmrökt lax, finskuren
    1 kruka gräslök, finklippt
    1 dl kesella, gourmet
    1 dl majonnäs
    salt och peppar

    Fyllning 2:
    6 ägg, hårdkokta och hackade
    8 sardellfiléer, hackade
    1/2 dl majonnäs, hackade
    1 dl philadelphiaost
    1/2 dl finhackad gul lök

    Fyllning 3:
    2 dl kesella, gourmet
    1 dl majonnäs
    2 dl hackat kryddgrönt t ex gräslök, basilika och dill
    1/2 dl bostongurka
    vitt vin
    salt och peppar

    Fyllning 1
    Blanda ihop leverpastej, färskost, pressad vitlök, örtkryddor och hackad paprika.

    Fyllning 2
    Blanda ihop strimlad skinka, hackad rödlök, lättcrème fraiche, dijonsenap, salt och vitpeppar.

    Fyllning:
    2 burk(ar) tonfisk, i vatten
    6 st ägg, hårdkokta
    1 st gul lök(ar), stor
    5 msk lättmajonnäs
    2 msk chilisås
    2 dl färsk dill
    salt och peppar

    Fyllning 1:
    1½ dl gräddfil
    ca 75 g blåmögelost, typ ädelost
    2 krm salt
    nymalen svartpeppar
    1 tärnad mango
    1 tärnad avokado

    Fyllning 2:
    2 grovrivna morötter
    2 grovrivna syrliga äpplen
    2 dl riven ost
    5-6 msk majonnäs, gärna med citronsmak

    Fyllning 1:
    2 dl finskuren varmrökt lax
    1 kruka finklippt gräslök
    1 dl kesella gourmet
    1 dl majonnäs
    salt och peppar

    Fyllning 2:
    6 ägg, hårdkokta och hackade
    8 hackade sardellfiléer
    ½ dl majonnäs
    1 dl philadelphiaost
    ½ dl finhackad gul lök

    Fyllning 3:
    2 dl kesella gourmet
    1 dl majonnäs
    2 dl kryddgrönt, hackat , t ex gräslök
    basilika och dill
    ½ dl bostongurka
    vitt vin (en skvätt)
    salt och peppar

    Fyllning 1:
    2 hårdkokta ägg, hackade
    1 burk (410 g) Signum havspinnar
    2 dl crème fraiche
    1 dl majonnäs
    1 tsk curry

    Fyllning 2:
    1 burk (100 g) Signum röd caviar
    1 dl crème fraiche
    1/2 dl majonnäs
    1/2 dl gräslök, finhackad

    där fick du lite inspiration....

  • AnnaK

    Fyllning 1:

    Tonfisk (2-3 burkar kanske, jag kommer inte riktigt ihåg men om du blandar så ser du ju hur mycket det blir)
    7 hårdkokta, hackade ägg
    1 burk creme fraich (jag använde lättcreme fraich men det kanske går med ännu lättare variant, prova dig fram)
    Kryddor (salt, malen kryddpeppar, vitlökskrydda, lökkrydda eller vad du själv gillar för kryddor)
    Fyllning 2:

    2 tuber tartex, valfri smak
    Hackad, inlagd gurka
    1 burk creme fraich och kryddor som ovan
    Fyllning 3:

    2 burkar hackade räkor
    1 burk creme fraich
    2 avokado i bitar
    Kryddor

    Kaviarröran:
    5 dl majonnäs
    5 dl crème fraiche
    1/3 stor purjolök, finhackad
    1,25 dl kaviar
    40 g hackad dill

    Skinkröran:
    3 dl grädde
    2 hg rökt skinka, mald
    0,5 msk pepparrot

  • MTE

    Ett tips är att blanda i grädde i smeten.
    När vi gör våra sallader på jobbet tar vi grädde och majonnäs.
    (italiensksallad-räksallad-kräftsallad-mimosasallad-potatissallad)
    Vi e kända för att göra smaskigt goda sallader.

    Dom är supergoa att ha i smörgåstårtan.

  • Sara78

    Tack alla för jätte bra tips!!!

Svar på tråden Röror till smörgåstårta