• Anonym (orolig)

    Stickningar i kroppen...

    Hejsan!´

    Jag vill gärna att ni ska höra min historia och säga vad ni tror?

    Jag fick i dec-05 helt plötsligt massor av myrkrypningar /stickningar över hela kroppen. Det kunde klia till i ansiktet och sen nästa sekund i benet osv. Det höll i sig i 4 dagar sen vart det bättre. Trodde då att det kunde vara psykiskt eftersom jag mått lite halvdåligt ett tag( bland annat haft lite ångest). Efter det har jag endast känt av stickningar( hur ska jag förklara??) som en kolsyra känsla i nacken. Det kan komma lika fort som det försvinner. Jag började sedan arbeta på mitt jobb i januari (kontor) och kände inte av några krypningar/stickningar i kroppen utan endast lite av mina nackbesvär ,vilket jag kopplade ihop med eventuella dåliga sittställningar och att jag kanske hade spända axlar mm . Mådde sedan jättebra (ingen ångest)och har jobbat på i 3 månader!! Sen helt plötsligt så kom dess krypningar/stickningar i kroppen igen och jag mådde inte alls dåligt!!. Hur bra som helst. Fullt upp med barn och jobb men mådde bra!! I samma veva så ökade det i nacken oxå. Har nu haft dessa jävla (ursäkta) stickningar i kroppen 9 dagar, det kan sticka till i ansiktet, benen, armar, hårbotten (alltså inte på något specifikt ställe) lite från och till. Det hela blir ju inte bättre av att jag nu oroar mig för detta.

    Någon som har haft liknade?

    Jättetacksam för svar...
    Orolig!

  • Svar på tråden Stickningar i kroppen...
  • lioni

    min syster har haft samma i nästan hela sitt liv men dom har inte lyckats komma på vad det är.men det liksom kliar inne i kroppen och hon får kamper.Kan det vara samma tror du? gå till en läkare det kanske är vanligare än vad vi tror. min första tanke är stress syndrom. hoppas att det blir bättre för dig.
    Det kanske hjälper med massage, testa...

  • Anonym (orolig)

    Hej lioni!
    Tack för ditt svar!

    har läkarna gjort massa prover (för möjliga sjukdomar)på din syster? Vad för några i så fall?

    Har hon perioder då hon känner sig bättre och sämre eller är det samma?

    har redan provat massage o det hjälpte inte.

    Det liksom sticker inuti huden lite då och då . och lite överallt....som svaga nålstick ungefär. men det gör inte ont utan är bara så psykiskt jobbigt. är det så din syster känner oxå??

    Har sökt massa på nätet och får massa sjukdomar, typ Ms, fibromyalgi ...hjälp!!!Obehagligt...

    Kram

  • anah78

    Hej!
    Förstår att du blir orolig.
    Jag hade en kompis som hade mystiska stickningar i kroppen, sa att det kändes som hon var bedövad, de satt dock i längre perioder. Hon gick till läkaren som först konstaterade efter prover att hon hade B12 brist och fick tabletter för detta. Stickningarna försvann, men kom senare tillbaka ett antal månader (ev nåt år) senare. Gick till läkaren igen som skickade henne vidare till specialist. Visade sig senare tyvärr att det var just MS, inge kul för henne. Hon mår väldigt bra idag, trots att hon har MS. Väntar just nu sitt andra barn. : )
    Tycker du ska gå till läkaren det kan säkert bero på massa saker... men för att slippa oroa sig är det bäst att få svar.

    Hoppas jag inte skrämmer upp dig
    Kram

  • ThisIsMe

    Hejsan TS,
    Jag känner igen mig i det du beskriver. Jag har också haft såna stickningar till och från i några år. Har också problem med nacken, inte så mycket att det gör ont mer som en konstig känsla som om det pirrar/kryper i nacken eller som ett illamående i nacken (vet, det låter knäppt men det är bästa sättet att beskriva det). Jag har bröjat tro att det har något med nervsystemet att göra, att det är överaktivt på nåt sätt. Tror det eftersom jag även har andra symptom från nervsystemet, tex att jag är väldigt kittlig, känner smärta väl, kan irritera mig väldigt på svaga ljud och ljus ibland samt att jag ofta känner att jag bara måste rycka till med en muskel, oftast i armarna (nån slags tics antar jag). Har du också några sådana symptom?

  • Anonym (orolig)

    anh78

    usch..nu blev jag jätteorolig. Vet du om hennes stickningar var överallt på kroppen eller i vissa kroppsdelar? För mig känns det barasom om det domnar bort i nacken inte på övriga kroppen då känns det mera som lätta nålstick. Hur länge har din kompishaft MS? har hon varit mycket sjuk?

    Thisisme

    Har du oxå haft sådan stickningar?Alltså att det känns som ett lätt stickning i tex armen , sen kanske ansiktet sen kanske i höften osv.Hur länge har dina stickningar pågått när du haft det då? Mina har ju varit i 9 dagar nu. Ibland är det lugnt sen kommer det lite periodvis under dagen. Värre om jag har åtsittande kläder på mig. är du inte orolig att det kan vara MS, Har sökt massa på det och fått upp stickningar som ett vanlig symtom...*gråter* Blir så rädd....

  • ThisIsMe

    Ja, precis så kan det vara för mig. Det känns som nålstick. Ibland blir det bara ett stick medan det andra gånger blir fler och ibland hoppar dom runt lite på kroppen. Nej, jag har faktiskt aldrig varit orolig att det skulle vara nåt allvarligt. Fundera på om det uppstår tillsammans med något annat, trötthet, huvudvärk, ja vad som helst. Eller om det kan ha nåt samband med typ stress, nåt du ätit eller så. Visst, stickningar finns nog som symptom för en hel rad sjukdomar, men det betyder ju inte att alla med stickningar har en sjukdom. Lång därifrån skulle jag tro. Men om du är orolig så tycker jag du ska kolla upp det.

  • ThisIsMe

    Tillägg:
    Kalium är ett jätteviktigt ämne för nervsystemet och har man brist kan man få alla möjliga symptom. Prova att ta tillskott och se vad som händer (när jag tänker efter så borde kanske jag också göra det med tanke på alla mina symptom från nervsystemet).

  • Anonym (orolig)

    ThisIsMe: Har skrivit i din gästbok!

  • anah78

    Hej

    Förlåt om jag gjorde dig orolig. Förstår dig precis när man läser allt på internet man blir lätt nojig. Jag själv fick för mig att jag hade nån ovanlig cancerform när mina bröstvårtor var nariga och ömma. Men det visade sig hänga ihop med de eksemen jag hade överallt annars. Jag tror att dina mystiska symptom kan vara vad som helst. Därför tycker jag att du ska gå till läkaren. Det mesta man har brukar ju vara rätt ofarligt.
    Ang min vän så var det väl lite jobbigt ett tag, fick domningar i händerna och lite så men det mesta har gått över. Hon säger att hon sedan hon var liten alltid haft fingertoppar som varit lätt bedövade/bortdomnade men hon trodde alla hade så. Man behöver knappt märka att man är sjuk. Men gå till läkaren så du slipper oroa dig. Som sagt dom trodde först hon led av B12 brist och det går ju lätt att åtgärda.

    Kram på dig o oroa dig inte för mycket.

Svar på tråden Stickningar i kroppen...