snabbmakaroner...
4 dl makaroner
200 g skinka, stekta köttrester eller svamp
2 finhackade gula lökar
2 dl riven ost, gärna Mozarella
3 ägg
2 msk chilisås
4 dl gräddmjölk
1 tsk salt och svartpeppar, eller efter smak
Krydda eventuellt med muskotnöt
Koka 4 dl makaroner enligt paketet, eller använd kalla. Låt svalna i durkslag. Häll ned i gratängform. Finhacka kött eller fräst svamp.
Om du enbart använder färsk svamp smakar det gott med lite extra kött- eller grönsaksbuljong.
Blanda kött eller annan fyllning i formen tillsammans med hälften av den rivna osten.
Vispa ägg, gräddmjölk och kryddor i bunke, häll över i formen.
Grädda 45 minuter i 200 grader. Efter 30 till 40 minuter strör man resterande ost över lådan.
Makaronilåda
1 Portioner
60 g Korv eller köttrester
100 g Gul lök
3 dl Kokta (snabb)makaroner
1 Ägg
1 dl Mjölk Salt Svartpeppar
Fräs köttet + lök i teflonpanna (har du vanlig stekpanna så lägg till 1 tsk flytande margarin). Blanda med makaronerna och häll i en smord ugnsfast form. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över makaroniblandningen. In i ugnen i 225°C i ca 30 minuter.
Det blir en rejält stor portion av det här...