• AnnaK

    snabbmakaroner...

    4 dl makaroner
    200 g skinka, stekta köttrester eller svamp
    2 finhackade gula lökar
    2 dl riven ost, gärna Mozarella
    3 ägg
    2 msk chilisås
    4 dl gräddmjölk
    1 tsk salt och svartpeppar, eller efter smak
    Krydda eventuellt med muskotnöt

    Koka 4 dl makaroner enligt paketet, eller använd kalla. Låt svalna i durkslag. Häll ned i gratängform. Finhacka kött eller fräst svamp.
    Om du enbart använder färsk svamp smakar det gott med lite extra kött- eller grönsaksbuljong.

    Blanda kött eller annan fyllning i formen tillsammans med hälften av den rivna osten.

    Vispa ägg, gräddmjölk och kryddor i bunke, häll över i formen.

    Grädda 45 minuter i 200 grader. Efter 30 till 40 minuter strör man resterande ost över lådan.

    Makaronilåda
    1 Portioner

    60 g Korv eller köttrester
    100 g Gul lök
    3 dl Kokta (snabb)makaroner
    1 Ägg
    1 dl Mjölk Salt Svartpeppar

    Fräs köttet + lök i teflonpanna (har du vanlig stekpanna så lägg till 1 tsk flytande margarin). Blanda med makaronerna och häll i en smord ugnsfast form. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över makaroniblandningen. In i ugnen i 225°C i ca 30 minuter.

    Det blir en rejält stor portion av det här...

  • AnnaK

    denna låter god, lite mer grönsaker i...

    Makaronilåda
    4 portioner

    4 dl makaroner, gärna fullkorn
    4 dl morötter, finhackade
    5 dl squash, fintärnad
    1/2 grönsaksbuljong tärning
    2 selleristjälkar, fintärnade
    25 g smör
    3/4 dl grahamsmjöl
    3 dl vatten
    3 dl mjölk
    2 tsk Santa Maria Sambal Oelek
    2 tsk Santa Maria Persilja
    2 1/2 dl ost, riven (175 g)
    eventuellt salt

    TILLAGNING

    Lägg makaronerna i kokande saltat vatten. Koka dem halvmjuka. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg de tärnade grönsakerna tillsammans med grönsaksbuljongtärningen och vatten. Koka i 5 minuter. Låt grönsakerna rinna av och spara buljongen. Fräs smör i en kastrull och strö över mjölet. Späd med buljong, kryddor och mjölk. Låt koka ca 3 min. Tag kastrullen av värmen och rör ner 2 dl av osten. Tillsätt makaronerna och grönsakerna. Häll blandningen i en eldfast form. Strö över resten av osten och gratinera i 225 grader C ca 15 min.

  • AnnaK

    med fisk...

    Makaronilåda

    4 dl makaroner
    1-2 lökar beroende på storleken
    1 pkt fryst torsk ca 400 g
    salt
    vitpeppar
    en liten klick smör/margarin
    ströbröd

    Sätt ugnen på 225 grader. Koka makaronerna i vatten. Hacka och bryn löken lätt i lite olivolja.Skär fiskblocket i små bitar och stek lätt tillsammans med löken. Salta och peppra. Häll upp de kokta makaronerna i en ugnseldfast form. Blanda ner fisken och löken bland makaronerna.Lägg på en liten klick smör/margarin. Häll över lite ströbröd och sätt in i ugnen ca 15 min. Ätes med lite ketchup och en god grönsallad

  • AnnaK

    nästan som lasagne...

    Makaronilåda med kött
    8.2.2006

    4 portioner

    5 dl makaroni

    1 1/2 l vatten

    3 köttbuljongtärningar

    1 finhackad lök

    300 g malet kött

    1/2 tsk salt

    1/2 tsk paprikapulver

    1/4 tsk grovmalen svartpeppar

    5 dl mjölk

    2 ägg

    1/2 tsk salt

    1/2 tsk basilika

    (1 1/2 dl riven ost)
    Koka pastan nästan färdig i köttbuljong. Bryn köttet, tillsätt den hackade löken och kryddorna om ett ögonblick. Rör med makaroni och häll i en smord ugnsform. Blanda ägg, mjölk och kryddor. Häll i formen. Strö riven ost över det hela. Tillred ca 40 minuter i 200°C.

  • AnnaK

    istället för ost, ta keso... super...

  • AnnaK

    nått som är gott är ju bacon i ....

Svar på tråden snabbmakaroner...