• kickerina

    PIZZA;

    hemmagjord pizza i långpanna,har ni nå smarrigt lätt recept??

  • Svar på tråden PIZZA;
  • sthi

    Vanlig pizzadeg fast dubbel satts för då blir det likt panpizza (om man gillar det ). Ketsup blandat med lite tackosås. ost,skinka champinjoner, och vips in i ungnen.

  • critan

    Vi brukar göra en god med tomatsås, mycket ost, tacokryddad köttfärs, skinka och majs. Blir jättegott!

  • AnnaK

    Panpizza med köttfärs
    4 pers
    Ugn 255°

    en sats pizzadeg (se nedan)

    Sås:
    1 msk gula senaps frön
    1 msk svarta senapsfrön
    2 tsk torkad dragon 1 dl rapsolja
    ½ tsk salt
    1 krm socker
    1 tsk vinäger

    Fyllning:
    1 msk smör
    400 g köttfärs
    1 gul lök, finhackad
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    1 krm timjan
    4 skivade tomater
    250 g mozzarellaost i tunna skivor

    Gör en sats pizzadeg och förbered tom den andra jäsningen i formar.
    Stöt i en mortel senapsfrö och dragon. Tillsätt olja lite i taget så att det blir en mosig massa. Blanda ner salt, socker och vinäger.
    Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttfärsen smulig. Blanda ner löken och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt, peppar och timjan.
    4. Fördela senapsolja i ett jämnt lager på de jästa pizzabottnarna. Lägg på köttfärsen och skivade tomater. Täck med mozzarellaost. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

    Panpizzadeg

    4 pers

    25 g jäst
    2 ½ dl ljummet vatten
    1 msk olivolja
    ½ tsk salt
    2 krm socker
    1 msk bakpulver
    6-7 dl vetemjöl special
    1 msk olivolja till varje form
    2 runda pajformar, ca 26 cm i diameter, eller en stor, ca 36 cm, eller en vanlig långpanna, bara pajformarna inte har en löstagbar botten eftersom oljan då läcker ut.

    Finfördela jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker.
    Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta till en slät deg. Strö över lite mjöl och ställ att jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min.
    Smörj formarna eller formen med olja. Kavla ut deg till 2 eller 1 pizza i samma form som formarna och lägg i botten att jäsa ca 30 min

  • AnnaK

    Deg:

    1/2 pkt jäst Smula sönder jästen i bunke

    2 dl jummet vatten och lös upp den med vattnet.

    3 msk matolja Blanda därefter i olja och mjöl.

    5 dl vetemjöl Tryck sedan ut degen i en smörd långpanna.

    Pizzasås

    1 burk krossade tomater

    lite vitpeppar

    lite svartpeppar

    1 tsk oregano

    1 tsk salt

    2 hackade lökar (kan uteslutas om man inte tycker om lök

    2 lagerblad

    Bred ut såsen på pizzadegen och lägg på mer ingredienser ex.

    skinka, bacon, brynt köttfärs,champingjoner,ananas,

    i stort sett det man vill ha och överst lägger man på skivad eller

    riven ost.

    Grädda längst ner i ugnen i 15 min 20 min

    ugnen skall stå på 250 c.

  • AnnaK

    Pizza

    Pizza gjord på deg med bakpulver
    Pizza som går snabbt eftersom det är bakpulver i degen. Fyllning kan man naturligtvis variera, men jag rekommenderar varmt den jag skrivit ner här.

    Tid: 1 timme

    4 portioner

    Du behöver:
    Pizzadeg:
    5 ½ dl vetemjöl
    1 ½ tsk bakpulver
    1 krm salt
    75 g margarin eller smör
    2 dl mjölk

    Fyllning:
    ketchup
    1 pkt (ca 140 g) bacon eller rökt skinka
    200 g färska champinjoner eller 1 konservburk
    1 burk (ca 600-800g) ananas
    pizzakrydda eller oregano och timjan
    200 g riven ost

    Gör så här:
    Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar.

    Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.

    Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt.

    Fyllning: Häll på ketchup och bred ut till ett jämnt lager. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt. Strö över kryddor. Strö över riven ost.

    Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

    Servera med sallad.

    Pizza direkt från ugnen

    Besökarnas kommentarer
    Till detta recept finns 33 kommentarer

    Se även dessa recept:
    Tonfiskrulle
    Kesorulle
    Bakad potatis med kesoröra
    Kalkonwraps

    Fler liknande recept:
    Recept med champinjoner

    Utskriftsvänligt format
    Kategorier
    Vardag Snabbt & Lätt Frukost Lunch Kvällsmat Fest Förrätt Huvudrätt Efterrätt Bakverk Bröd Muffins & Mjuka Kakor Små Kakor Bullar Tårtor & Bakelser Pajer, Piroger & Pizzor Godis Kötträtter Nötkött Griskött Kyckling & Kalkon Fisk och Skaldjur Tema Påsk Övrigt Varma Såser Kalla Såser Tillbehör

    Dagens recept
    Enkel bärpaj

    Nyaste

    Kokoskakor recept

    Recepttips
    Rabarberpaj
    Blåbärspaj
    Kladdkaka
    Blåbärsmuffins
    Äppelmuffins
    Pizza
    Kassler med curry och banan
    Cheesecake
    Äppelkaka
    Potatissallad

    Gott till Påsk

    Påskbakelser
    © susnet.se

  • annca

    Enkel pizzadeg lagom till en plåt:

    Ett halvt paket jäst smulas i en bunke.
    Häll i 1 dl ljummet vatten och rör ut.
    Tillsätt en nypa salt och ett par msk olivolja.
    Häll i först en dl vetemjöl och rör till slät smet.
    Häll så i en andra dl vetemjöl och jobba ihop till en smetig deg. Lägg en bakduk över bunken och låt jäsa minst en halv timma.

    Smörj en plåt med olja och mjöla plåten. Ta ganska rikligt med mjöl.
    Arbeta ihop degen på plåten och kavla ut så den täcker hela plåten.

    Sedan är det bara att lägga på de favoritfyllningar du vill ha. Kanterna behöver inte vikas upp om du inte har på extremt mycket fyllning.

    Grädda i så varm ugn du kan (jag brukar ha 225 grader varmluftsugn) i ca 8-10 min, men passa på så den inte bränns.

Svar på tråden PIZZA;