Nåt gott och enkelt med bacon?
Vill ha recept på nåt gott och enkelt med bacon
Vill ha recept på nåt gott och enkelt med bacon
pasta sås kanske. typ creme fraiche lök paprika vitlök tomatpuré å kryddor
Skär bacon och färska champinjoner i småbitar. Fräs i stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. Häll på en burk créme fraîche och en nypa socker. Rör ihoip och låt bli varmt. Ät med en god pasta, helst färsk.
En av mina favoriter, mycket mättande och gott!
En vanlig mjölksås med bacon till pasta är enkelt och gott!
Vi brukar göra såhär ibland.
Klipp baconet i mindre bitar, stek lagom och låt gärna rinna av på en bit papper.
Koka makaroner (av nån anledning tycker vi att det är "godast" med skruvmakaroner till denna rätt).
Servera makaronerna med keso, gräddfil och baconet.
Superlätt och supergott och supersnabbt!
Broccoliröra med bacon
2 Portioner
250 g Broccoli
50 g Bacon; eller rökt skinka
1 dl Gröna ärtor; frysta, om -man vill
1 dl Grädde; ELLER
1 dl Crème fraiche Salt Peppar
1 Vitlöksklyfta Ost; riven, om man vill
Grovhacka färsk broccoli och koka den 2-3 minuter i kastrull med lättsaltat vatten. Låt den rinna av VÄL. Fräs lite bacon klippt i småbitar eller finhackad rökt skinka i en stekpanna, lägg i den avrunna broccolin och låt det puttra några minuter. Lägg gärna i små djupfrysta ärtor också. Blanda i grädde eller crème fraiche och koka alltsammans under lock några minuter. Smaksätt med salt, några tag med pepparkvarnen och pressad vitlök. Rör om och servera till pasta tillsammans med färskriven lagrad ost. Osten kan också blandas ner i röran innan den ställs fram på bordet.
I stället för broccoli kan man ta zucchini.
Pasta med italiensk tomatsås och bacon
Det här behövs
1 gul lök
2 msk olja
1 burk krossade tomater (400 g)
3 msk tomatpuré
1 tsk basilika
1 tsk socker
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
pasta t.ex. rör eller fjärilar
2 pkt bacon ( klipps i 2 cm stora bitar)
Gör så här:
Skala och hacka löken fint.
Fräs den mjuk i en kastrull.
Tillsätt tomaterna och purén.
Krydda med basilika, socker, salt och peppar.
Koka såsen m. locket på glänt i c:a 30 min.
Koka pasta och fräs baconet i en stekpanna.
Häll såsen över pastan och strö över med bacon.
Jag brukar göra baconsås med stekt bacon i bitar, creme fraiche, vitlök, salt och peppar. Mumma!
Macka med bacon
sallad och tomat
Till varje smörgås:
2 skivor bröd
2-3 skivor bacon
2-3 msk majonnäs
1 stor tomat eller marinerad soltorkad tomat
salt och peppar
några sallatsblad
Bräck baconskivorna i mikro eller panna.
Låt dem kallna.
Bred lite majonnäs på brödet.
Lägg tomatskivor med lite salt och peppar,
bacon och sallat på ena brödskivan.
Täck med den andra och dela
eventuellt dubbelsmörgåsen.
Frittata med bacon och purjo
Ingredienser
Portioner: 4
1 stor purjolök (ca 250 g)
1 gul lök
1 paket bacon (140 g) eller tärnat sidfläsk
4-6 kokta kalla potatisar
salt, svartpeppar
ca 8 ägg
1 dl crème fraiche
1 dl riven ost, gärna västerbotten eller parmesan
grovhackad persilja till servering
Gör så här
1. Snitta purjolöken på längden, skölj ordentligt och strimla den. Skala och hacka löken. Fräs löken och purjon tillsammans med tärnat bacon i en stor stekpanna utan att purjon tar färg. Tillsätt ev olja. Tärna potatisen och rör ner den i lökfräset. Smaka av med salt och peppar.
2. Vispa ihop 2 av äggen med crème fraichen. Rör ner resten av äggen. Häll äggsmeten i stekpannan, sänk värmen, lägg på ett lock och låt det hela stelna i ca 7 minuter. Fördela osten över frittatan och låt den smälta, ca 5 minuter.
3. Avsluta gärna med ett extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt tillsammans med grovhackad persilja över frittatan. Servera med en stor matig sallad och bröd.
Pastagratäng med bacon
Ingredienser
Portioner: 4
4 port penne eller snäckor
2 pkt bacon à 140 g
1 purjolök
3 morötter
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
1/2 dl tomatpuré
1 lagerblad
2 krm svartpeppar
1 dl riven parmesanost
isbergssallad
Gör så här
Koka pastan enligt paketets anvisning.
Strimla baconet. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla morötterna. Fräs bacon i en panna i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna och låt dem fräsa med.
Pressa i vitlöken. Tillsätt vitt vin och tomatpuré. Krydda med lagerblad, timjan, kajennpeppar, salt och svartpeppar.
Lägg hälften av pastan i en ugnssäker form. Häll på baconröran. Täck med resten av pastan. Strö parmesanost över. Gratinera i ugn 225°C ca 15 min.
Servera med sallad.