Recept rulltårta?
Någon här som har ett gott recept på rulltårta?
Någon här som har ett gott recept på rulltårta?
Kryddig rulltårta
1/2 tsk Pomeransskal
1/2 tsk Nejlikor
1/2 tsk Ingefära malen
1 tsk Kanel
1 dl Rårörd lingonsylt
2 dl Vispgrädde
1 1/2 dl Vetemjöl
1 dl Sirap
4 st Ägg
1 tsk bakpulver
TILLAGNING
Vispa ägg och sirap till skum. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till ägg-siraps-blandningen. Bred ut smeten på bakplåtspapper (20x30 cm) i långpanna. Grädda i 200°C ca 10-12 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lösgör försiktigt pappret. Vispa grädden och rör i lingonsylten. Bred ut fyllningen på den avsvalnade tårtbottnen och rulla ihop.
Världens godaste rulltårta
Det här behöver du:
Tårtbottnen:
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkrämen:
1 msk kaffe, jättestarkt och inte hett
100 gr smör
1 äggula
1 msk kakao
2 msk hackad mandel (kan uteslutas)
1 dl florsocker
Krispies rulltårta
500 g vetemjöl
350 g margarin
150 g florsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk. kakao
Ca 2 dl KELLOGG´S Rice Krispies
1 äggvita till pensling
Smula ner margarinet i mjölet.
Blanda i florsocker, ägg och vaniljsocker.
Hälften av smeten blandas med kakao.
Forma två längder, som har en kvastskafts tjocklek och rulla ut dem till två fyrkanter med en brödkavel.
Pensla båda fyrkanterna med äggvita
Lägg dem ovan på varann och rulla sedan ihop dem till en rulltårta.
Pensla rulltårtan med äggvita på yttersidan och rulla den i KELLOGG´S Rice Krispies.
Lägg rulltårtan i folie, och låt den ligga några timmar i frysen.
Skär rulltårtan i ½ cm tjocka skivor. Det går lättast med en brödkniv.
Lägg skivorna på en smord plåt och sätt dem i mitten av ugnen (200 C) i ca 12 minuter.
I varmluftsugn: 200 C i 10 minuter.
Apelsinrulltårta
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
fyllning:
2½ dl florsocker
125 gr mjukt smör
rivet skal av 1 apelsin
saft av 1 apelsin
Gör så här:
Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver, rör ner i smeten, tillsätt vatten. Häll upp smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250 grader i cirka 5 minuter.
Stjälp upp på sockrat smörpapper. Blanda florsocker, smör och apelsin ( ta till elvispen om det är svårt att få ihop) bred på kall kaka. Förvara i kylskåpet.
Blåbärsstubbe
Ingredienser -
6 äggvitor
3 dl strösocker
1/2 dl kokmarsanpulver
3 dl vispgrädde
bär, t ex: blåbär
kakao, florscoker
Gör så här -
Vispa vitorna till hårt skum, vispa med elvisp ned socker
och kokmarsanpulver.
Bred ut smeten på bakplåtsklädd långpanna.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 20 minuter.
Vänd upp kakan genast och ta bort bakplåtspapperet försiktigt.
Låt kallna.
Vispa grädden och bred över kakan, strö över bär.
Rulla ihop som en rulltårta från kortsidan,
med skarven nedåt.
Sikta eventuellt florsocker och kakao över.
wow! Tack!