• jajja

    Marsipan vs Sugarpaste

    Vilket är bäst?
    Maripanen eller sugarpaste?
    vad är enklast att jobba med? vad är godast igentligen enligt er som baka tårtor ständigt?
  • Svar på tråden Marsipan vs Sugarpaste
  • jajja
    jag är en marsipan människa.
    Det är mycket godare och det är enklare att jobba med tycker jag.
    Sugerpaste är för sött för min smak.
    Men ett bra alternativ för alla nöt allergiker.
  • Firren

    Jag röstade på båda, men ångrar mig nog nu för marsipan är godare. Har ledsnat på smaken av sp, den är sååå söt.
    Har man en bra marsipan är den dessutom jättebra att arbeta med. Minus är att den inte går att få fullt lika klar i färgerna.

    Så tycker jag!
    Marsipan är så gott!


    Tårtgalen mamma till 3, -99, -01 och -05.
  • annca

    Marzipan har ju smak medan sugarpaste ju bara är söt.

  • jajja
    jag ska köpa en riktig kavel i nästa vecka...
    TJOHOOOO
  • orzia1

    Sp för min del då det är det enda jag tål *äntligen kan man äta tårtor igen*


    Det finns två sätt att sprida ljus; att vara lågan eller spegeln där den reflekterar *19 dagar kvar*
  • Nattsaga

    Jag älskar marsipan men får inte äta det längre tyvärr sugarpaste har jag tänkt prova på nån tårta faktiskt, skadar ju inte, även om jag antar det inte är lika gott som marsipan.

  • annelie1977

    marsipan är defenetivt godast och torkar inte lika fort som sugarpaste! man fick slänga det mesta överblivna kantbitarna när man använde sugarpasten!
    Medans marsipanen kan man återanvända bättre!

  • orzia1

    Ja tycker inte SP är så söt o man har lite friskare fyllning


    Det finns två sätt att sprida ljus; att vara lågan eller spegeln där den reflekterar *19 dagar kvar*
  • Julan

    Jag röstade för båda; Marsipan är godare. Men sp lättare att handskas med.

    Men min favorit är marsmallowsfondant.

  • Helene OSV

    Om jag gör en "vanlig" tårta så tycker jag det är godast med marsipan.
    Om jag ska göra en riktigt fin tårta (typ doptårtorna i mitt galleri) så tar jag först marsipan och SEN sugarpaste! Då blir det riktigt snyggt och sugarpasten stelnar och blir inte "svettig"!
    (sen när man äter tårtan petar man bort sugarpasten och äter marsipanen! )

  • lata kocken Johanna

    julan

    marsmallowfondant?
    köper färdig eller gör själv?

    nyfiken

Svar på tråden Marsipan vs Sugarpaste