Godaste efterrätten
Det som slår allt på en tjejmiddag är ju H&M-tårtan.
Den är grym!
Chokladtårta med tryffelfyllning
75 gr smör
1 tsk vaniljsocker (vaniljextrakt står det)
8 ägg
3,5 dl socker
1,5 dl kakao
2,5 dl mjöl
Tryffel:
400gr mörk choklad
2 dl vispgrädde
170 gr smör
Ugn 180 grader.
2 formar 20 cm i diameter.
Smält smöret tillsammans med vaniljen i en kastrull.
Låt svalna något.
Vispa ägg och socker i ca 8 minuter, eller tills det är fluffigt och krämigt.
Sikta kakaon och mjölet och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Tillsätt smöret och fördela smeten i formarna.
Grädda i 25 minuter, eller tills kakan har släppt från formens kant.
Låt kakorna svalna i formarna och dela dem sedan i två delar. (Så att du får 4 lager.)
TRYFFEL: Börja med att smälta smör, choklad och grädde tillsammans långsamt.
Rör till en jämt smet som ställs att svalna av i kylen.
Vispa sedan tryffelsmeten till en fluffig massa. Lägg ett tårtlager på en tallrik och bred över tryffel. Gör sedan likadant uppepå tårtan och runtomkring.
.
Till detta serverade jag vispgrädde och jordgubbar för att bryta av den starka och goda chokladsmaken.