Inlägg från: Jennie Brunflo |Visa alla inlägg
  • Jennie Brunflo

    Godaste efterrätten

    Det som slår allt på en tjejmiddag är ju H&M-tårtan.

    Den är grym!

    Chokladtårta med tryffelfyllning

    75 gr smör
    1 tsk vaniljsocker (vaniljextrakt står det)
    8 ägg
    3,5 dl socker
    1,5 dl kakao
    2,5 dl mjöl

    Tryffel:
    400gr mörk choklad
    2 dl vispgrädde
    170 gr smör

    Ugn 180 grader.
    2 formar 20 cm i diameter.
    Smält smöret tillsammans med vaniljen i en kastrull.
    Låt svalna något.
    Vispa ägg och socker i ca 8 minuter, eller tills det är fluffigt och krämigt.
    Sikta kakaon och mjölet och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Tillsätt smöret och fördela smeten i formarna.
    Grädda i 25 minuter, eller tills kakan har släppt från formens kant.
    Låt kakorna svalna i formarna och dela dem sedan i två delar. (Så att du får 4 lager.)
    TRYFFEL: Börja med att smälta smör, choklad och grädde tillsammans långsamt.
    Rör till en jämt smet som ställs att svalna av i kylen.
    Vispa sedan tryffelsmeten till en fluffig massa. Lägg ett tårtlager på en tallrik och bred över tryffel. Gör sedan likadant uppepå tårtan och runtomkring.
    .

    Till detta serverade jag vispgrädde och jordgubbar för att bryta av den starka och goda chokladsmaken.

  • Jennie Brunflo

    Egwene>

    Går vegetarianen med på grädde?
    Men inte gelatin?
    Ägg?

    Om du tycker att tårta är för avancerat så finns det ju Gino och marängswisch....Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

  • Jennie Brunflo

    tryckte för snabbt:

    Gino är bra ur vegetariansynpunkt.

    Allt annat innehåller ägg+grädde. (av det som föreslagits här alltså)

  • Jennie Brunflo

    Stitch>

    Vet du vad det är i sockret som gör att det blir gelé?

    Det verkar spännande, jag som tänkte göra rödvinbärsgelé i helgen!

Svar på tråden Godaste efterrätten