• IsaDenVisa

    Vad är det som biter mig?

    Vet inte under vilket ämne jag skulle lägga detta i..
    Men nu till problemet..

    Varje morgon jag vaknar är det ngt som kliar på kroppen..kliar tillbaka och vips är det ett stort märke stort som ett myggbett ungefär..Nu upptäckte jag flera kliande bett på olika ställen..har på armarna på sidan av halsen, rumpan , låret och på benet..

    Vad tusan är det för djur som BITER mig? Myggor kan det väl inte vara redan eller?

    Någon som har en idé?

  • Svar på tråden Vad är det som biter mig?
  • Prego75

    Kvalster? Finns ju massor i sängen och de är rysligt nattaktiva...

  • IsaDenVisa

    Nej vi har inga djur alls..så det kan ju inte vara det...

  • getingmidja

    Ibland kan det bero på djurloppor, men dessa "hoppar fel", bits och kan sen inte överleva på människan som värddjur. Dessa loppor kan komma från t.ex husdjur eller fågelloppor. Är det strikta innekatter borde de vara säkra. Vägglöss har blivit vanligare och det vanligaste numer är att de blivit "importerade" av en själv från utlandsresor.

    (Urklippt från huden.nu)

  • IsaDenVisa

    Prego Hjälp bits de? Jag har ju så många bett och det är bara på mig... Vad äckligt om det är kvalster...!!!

  • IsaDenVisa

    The Blue Rose, det borde jag anat..sluta genast upp med det..!

    Dum fråga...men det känns som det sticks till i bland av kläderna jag har på mig..även fast de är nytvättade..kan loppar eller kvalster bita såna myggbettsbstora märken? Kliar som tusan och i bland känns det som om nån sticker nålar i mig?

  • Prego75

    Hm... nu blir jag osäker... men visst bits kvalster? Detta hittade jag på nätet:
    Kvalster är beroende utav värme och fuktighet. Därför trivs de bra i våra sängar. Sängen erbjuder både värme, näring och lagom fuktighet. Djuren kan inte överleva i bara damm eller flygandes i luften utan kräver därför tjocka textiler som mattor, stoppade möbler, sängar och hus med hög fuktighet. Hög fuktighet beror på fuktigt klimat, dålig ventilation och/eller fuktskador. De flesta kvalstren, om man räknar till antalet, finns dock inte i sängen utan i marken, lövhögar, komposter och liknande. De kan överleva på kroppen då de suger ut vätska från kroppen. Egentligen borde det inte finnas kvalster i Sverige förutom utmed kusterna eftersom vi har ett så kallt vinterklimat. Men eftersom vi har uppvärmda hus trivs kvalsterna här i alla fall. Problemen började på 1970-talet då man började bygga tätare hus ofta med dålig ventilation som ledde till fuktskador som gynnat kvalstren. I Sverige finns de flesta kvalster i Syd- och Västsverige som har ett naturligt fuktigt klimat. Kvalster trivs mer i varmare länder. De länder som har störst problem med hälsoproblemen utav kvalster är Nederländerna, Belgien, brittiska öarna, Nya Zeeland och Australien.

  • IsaDenVisa

    Vad ska jag göra då om det beror på loppor, kvalster eller vägglöss??

Svar på tråden Vad är det som biter mig?