Inlägg från: falken |Visa alla inlägg
  • falken

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Soneta - när du säger att man inte är svag av att vara gravid så får du nog tala för dig själv i första hand - faktiskt, grattis till att du inte känt dig svag!

    Just detta har varit mitt största problem hela tiden; svag av illamående, vätskebrist, spyor, lågt blodtryck. När man knappt orkar ta sig fram hela vägen till jobbet betyder det mycket att få sitta o vila. Hade behövt sitta ner lågt innan magen kom som signal till omgivningen. Sedan TS får man från v 18 lägga till smärtor i rygg o bäcken som blir som allra värst på en knickande accande och bromsande buss. Jämför med om du hade varit tvungen att åka buss under en influensa - hade du velat sitta ner?

    Tycker att folk har tappat medkänslan för varann - vet folk inte om att det kan vara jäkligt jobbigt att vara gravid, och att man har ont? Jag fick en chock i fredags på K-rauta: skulle köpa sex trådhyllplan för att komplettera det stora hyllsystemet vi köpt där för massa pengar. Dessa låg underst i en 40 cm lastpall-hög, ouppackade. Jag bad personalen på avdelningen om hjälp - hon säger NEJ, har faktiskt annat att göra(!!!) (jag är i 8:e mån) Går och ber en gubbe från trädgårdsavdelningen om hjälp - han säger också NEJ, det är inte mitt jobb - jag är (tvungen) att bli otrevlig och SER ARG UT, och då böjer han sig ner och plockar på 30 sek fram hyllplanen som jag ska köpa i hans affär där han arbetar och han får lön. Är inte detta helt OTROLIGT!!! Jag var så arg o leden, vart är världen på väg? Jag har ljumskbråck och FÅR verkligen inte lyfta någonting, ska man ha med sig läkarintyg på stan eller?

  • falken

    Måste tillägga att det är så löjligt att jämför med gamla o sjuka "för att man valt själv att bli gravid". Det är ju inte så att man frivilligt väljer att må dåligt en period - det kommer liksom i ett paket, bebis, spyor, rubbet - man kan inte heller välja bort det dåliga för att man vill föröka sig.
    Och om folk inte var gravida skulle det inte finnas några gamlingar heller - det är ju barnafödande som för hela befolkningen vidare!?! Valt det själv, pyttsan, fortplantningen är vår djupaste drift.

  • falken

    Amanda86 - ursäkta att jag säger det, men hade alla varit lika egotrippade som du beskriver, så hade världen stannat. Ser du absolut ingen poäng med att tänka på någon annan än dig själv? Har du själv behövt hjälp någon gång?

  • falken

    Amanda86 - du får skriva till vem du menar - vi är ett par stycken som satt i halsen av dina inlägg.

    Empati = förmåga att sätta sig in i andras situation. Är bra att ha, försök tänk dig in i andra som har det sämre än du, om du inte förstår...

  • falken

    Ok, de flesta väljer att bli gravida. Men det är helt slumpmässigt vilka som går helt opåverkade av sin graviditet, och vilka som mår urdåligt - det kan man verkligen inte välja, det är som sjukdom generellt!
    Det är minsann inte alla gamla som mår dåligt av att vara gamla heller, det finns äldre som blir förnärmade av att man tar extra hänsyn till dem "som om att man inte skulle klara sig". Precis som gravida.

  • falken

    Varför man ska gå ut? Alla kan inte sätta sig ner och bli skedmatade. Man MÅSTE klara av sitt liv, vare sig man vill eller inte. Tyvärr får gravida inte hemtjänst heller...
    Mycket intelligent fråga för övrigt...

  • falken

    Alltså - Jag blir ju inte påverkad av att Jag är otrevlig mot dig. Det är ju inte mitt problem. Det är min åsikt.

  • falken

    Om man nu mår bra och inte behöver sitta är ju detta inget stort problem. Men om man verkligen behöver sitta - så är det inte så lätt att signalera det.
    Det är faktiskt ganska pinsamt att gå runt och fråga folk om de vill resa på sig - särskilt om hälften svarar NEJ för att de pratar i mobiltelefon. Man vill inte basunera ut sin graviditet till en hel buss helt enkelt. Det är lätt att hamna i att man står och ser lidande ut (för det är man) en stund, och hoppas att någon ser umbärandet och erbjuder sin plats. Kanske är det det TS menar med att gravida blänger på henne? Det är inte ett dugg socialt besvärligt att erbjuda sin plats, och det vore trevligt för dem som har behovet, gamla, knäskadade, höggravida m.fl, om detta skedde automatiskt av välvilja och god ton av friska medpassagerare. Det skulle liksom bli lite goare i samhället då. Och man skulle få tillbaka själv av välviljan när man behövde den, som gammal eller skadad tex.

  • falken

    xxmeya - man brukar kunna se på nån om de står och lider, gamla som står och vinglar o krampaktigt håller i en stång tex. Man ser ju om folk har ont, tycker jag.
    Ser nån helt obesvärad ut, då behöver man väl inte fråga?

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?