pitebor.... 2!!!
Här är marängsmörkrämen. Gooooood!! ![]()
Chutzpahs Smörkräms substitut
SMBC
336 gram äggvita
680 gram strösocker
1,36 kg osaltat smör (lite kyligare än rumstemp, men inte kallt)
upp till 90 ml likör, om så önskas
1) Vispa försiktigt (för hand) äggvitor och socker över en bain-marie (= vattenbad) tills mycket varmt eller tills termometern når 60 grader.
2) Dela det osaltade smöret i bitar ca 5 cm stora.
3) Häll den heta geggan i en stor bunke och vispa med elvisp på mellan-hög hastighet tills vitorna är stela.
4) Tillsätt halva smöret och pulsera vispen några gånger tills marängen har täckt äggvitorna helt. Tillsätt resten av smöret och pulsera några gånger till. Öka visphastigheten långsamt: börjar på lägsta hastigheten och öka den ca var 15-20 sekund tills du har nått mellan-hög.
5) Forsätt att vispa tills geggan ser fluffig ut. Stäng vispen och skrapa bunken ordentligt med en slickepott. Sänk visphastigheten till lägsta. Tillsätt smaksättningen och vispa i ca en minut. Öka till mellan-hög och vispa ytterligare en minut.
6) Smörkrämen kan frysas i plastburkar med tätslutande lock (Tupperware). Tina helt och vispa innan användning.

