Woow,,Å,här kommer jag
..
Gör som Duckan74 säger
..
Men glaset ska vara mer typ av ett martini-glas..
Ta salladsblad lägg det i glaset(efter glasformen så det blir som en skål). Sedan tar du räkorna & rör ner dom i turkisk yoghurt, har ni löjrom så ta gärna det med i mojjan
(stenbitsrom funkar också),,lite svartpeppar, kläm i en lite lime i detta...
För garnering, persilje el dill kvist, samt en citronskiva på det hela..Till det serveras rostat bröd
..
Kan inte misslyckas
..
Oxfilen förmodar jag att du vet vad du ska göra med
..
Men jag ger mitt tips även med det
Plankstek går ALLTID hem
..
Annars så brukar jag köra på oxfile & fläskfile.
Helstek oxfilen i ugnen snabb lägg den bara i marinad (lämna den gärna lite blodig då den ska in i ungen igen
)på 200grader
Fläskfilen skivar du i 2-3cm tjocka skivor snabbsteker dom i en stekpanna för att spara tid. Dom ska bara få färg, att dom är blodiga i mitten gör inget
, då även dom ska in i ugnen igen..
Skiva oxfilen i 2cm tjocka skivor. Ställ dessa på högkant varannan med fläskfilen. Gör en bea-sås. Häll över denna på oxfilen & fläskfilen.
Sedan så sätter du äver detta med smördegstäcke..
In i ugnen till den fått en fin färg
..
Servera med potatisgratäng eller klyftpotatis.
(jag föredrar klyftpotatisen till då gratängen kan bli ganska så mastigt till).
Ha en trevlig Valborg
..