Amerikanska muffins!
Superdupersmaskiga muffins, jag gör den ofta
Aftereight muffins
6-8 portioner | Amerikansk storlek (amerikanska muffinsformar)
Du behöver:
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smält smör
2 dl gräddfil eller yoghurt naturell
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
6-8 st chokladmintplattor, After Eight eller likvärdig choklad
Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ned margarin och gräddfil/yoghurt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål, sikta gärna. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna till en jämn smet. Skeda upp smet till 3/4 och stick en mintplatta i varje form, dock ej för djupt då chokladen annars fastnar i botten av formen. Grädda i 225 grader cirka 15-20 minuter.
Tips:
-Passar utmärkt som sockerkakssmet också, den kan lätt bli "döbakad" har jag fått erfara. Ge den ordentlig tid i ugnen..Men den är god kladdig med, grädda den gärna en dag innan och ställ i kyl (ex, gör den som en ljus smet och smaksätt med hackad choklad och kyl) MUUUMS
- Kan smaksättas med vad som helst och varieras i det oändliga, låt fantasin flöda!