• Svar på tråden Pannkaksrecept!
  • Pellinell

    8 mjölk, 4 ägg, 2 mjöl, lite smält fett, en nypa salt. Vispa ihop, stek med en liten klick nytt fett för varje pankis! Räcker till 3 ganska hungriga personer.

  • Pellinell

    alltså 8 dl mjölk, 2 dl mjöl

  • AnnaK

    Amerikanska pannkakor

    Ingredienser:
    3 dl filmjölk
    1 ägg
    3 dl vetemjöl
    1 msk socker
    1 msk smält smör eller margarin
    ½ tsk salt
    1 tsk bakpulver
    ½ tsk bikarbonat

    Gör såhär:

    Blanda ihop mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat. Rör ner filmjölk, ägg och smält fett, ger en tjock smet. Klicka ut smeten och bred ut den. Grädda på ganska svag värme. Vänd pannkakorna när de jäst upp och ytan börjat stelna. För att uppnå riktigt amerikansk känsla servera pannkakorna med lönnsirap.

  • AnnaK

    nyttiga pannkakor alá Graneheim.

    4 Ägg.
    6dl lättmjölk eller Minimjölk.
    2 dl Fiberberikade Haregryn.
    2 dl Grahamsmjöl.
    En nypa salt.

    Vispa samman, låt stå en stund och grädda sedan goda pannkakor.

    Passar bra med Keso + Äppelmos.

  • AnnaK

    Pannkakor med bärtopping
    4 portioner

    4 ägg, separerade
    4 msk strösocker
    1½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
    2 dl vetemjöl
    1 nypa salt
    25 g smör
    400 g färska eller frysta, tinade blandade bär tex hallon, björnbär och röda vinbär

    Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget.
    Vispa äggulorna med filmjölken. Vispa ner mjöl och salt till en slät smet. Vänd först ner en tredjedel av det vispade äggviteskummet, och sedan resten av det.
    Smält lite smör i en stor stekpanna. Grädda 3 pannkakor åt gången genom att hälla ca ½ dl smet i 3 klickar på stekpannan. Grädda på medelvärme tills pannkakorna är fasta och gyllen-bruna på båda sidorna.
    Upprepa med resten av smeten.
    Smörj stekpannan med smör mellan varje gräddning. Håll pannkakorna varma och servera med bären

  • AnnaK

    Dinkelpannkakor

    6 dl mjölk
    3 dl dinkelsikt
    2 ägg
    0,5-1 tsk salt
    Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten svälla en stund. Stek pannkakorna i medelstark värma. Om du ökar mjölmängden något kan du utesluta ägg. Vill du ha mer fibrer kan du byta ut 1.5 dl dinkelsikt mot 1.5 dl dinkelfullkornsmjöl.

  • AnnaK

    Äggvite pannkakor
    1-2 personer (2 pannkakor )

    2 äggvitor
    20-25 g havregryn
    20 g vetemjöl
    ½ tsk vaniljsocker
    2 tsk socker
    1 tsk kanel
    Ev. russin
    Marmelad

    Allt blandas och hälls i en varm stekpanna utan fett. Russinen strös över. Serveras med kanel eller marmelad.

    Dessa pannkakor är snabblagade och perfekta när du kommer hem trött från dagens aktiviteter. Äggvitorna ger dig 16 gr protein och endast 2,2 gr fett.

  • Troja81
    Grahamspannkakor 8-10 stora eller 15 små

    1,5 dl vetemjöl
    1,5 dl grahamsmjöl
    6 dl mjölk
    3 ägg
    2-3 msk margarin

    En gnutta salt om amn vill ha .

    Pannkakorna är jätte goda och mättar bra .
  • Majsan70

    Mitt bästa råd är att byta mjölken mot vatten, samt att tillsätta vaniljsocker i smeten.

    Hur mycket smet man gör är ju beroende på hur många man är. Använder aldrig recept själv utan gör allt med fingertoppskänsla.

  • AnnaK

    Kokospannkaka med Bananisirapfyllning
    3 personer

    2 ägg
    400 ml kokosmjölk
    2 dl vetemjöl
    1 dl strösocker
    3 dl vispgrädde
    Bananer i sirap
    Florsocker

    Vispa 2 ägg och 200 ml kokosmjölk. Tillsätt 2 dl vetemjöl och 1 dl socker. Rör ner ytterligare 200 ml kokosmjölk. Stek som pannkakor men bara ena sidan. Vispa 3 dl grädde. Lägg vispgrädde och banan i sirap på pannkakorna. Rulla ihop och strö över lite florsocker

  • AnnaK

    Fyllda chokladpannkakor med marinerade jordgubbar
    4 pers

    Fyllning:
    1 1/2 dl matlagningsgrädde
    1 msk smör
    3/4 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 dl vetemjöl
    1 äggula
    2 äggvitor

    Jordgubbar:
    1 liter jordgubbar
    1/2 dl Grand Mariner, eller annan apelsinlikör

    Pannkakor:
    3/4 dl vetemjöl
    1 msk brun Farin
    2 tsk kakao
    1 1/2 dl mjölk
    1 ägg

    matfett, till gräddning

    Pannkakorna:
    Sikta ner mjölet, farinet och kakaon i en bunke. Vispa i mjölken och till sist ägget. Låt stå i kylen i 30 minuter.
    Grädda fyra pannkakor.

    Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en bunke och häll på likören. Ställ i kylen några timmar.

    Fyllningen:
    Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör runt väl. Tillsätt strösockret och grädden. Blanda i äggulan. Låt kallna.
    Vispa äggvitorna tillsammans med vaniljsockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Hit kan allting förbredas.

    Före serveringen sätter du ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna med lite matfett. Lägg på pannkakorna. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik samman och sätt in i ugnen i ca 8 minuter.

    Fördela jordgubbarna på fyra tallrikar och lyft försiktigt över de bakade pannkakorna. Dofta över florsocker.

Svar på tråden Pannkaksrecept!