• AnnaK

    stora muffins.. hur? hjälp! panik!!!

    Underbara chokladmuffins
    Inlagd av: Jessie Inlagd: 2005-11-06
    Ingredienser
    150g margarin
    2 dl socker
    2 ägg
    1½ tsk vaniljsocker
    1 dl och 1-2 msk mjölk
    3 dl vetemjöl
    1½ - 2 tsk bakpulver
    3 msk kakao
    50-100g hackad choklad

    Tillagning
    1) Sätt ugnen på 200 grader.
    2) Vispa margarin och socker vitt och pösigt.
    3) Vispa sedan i ett ägg i taget.
    4) Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa lite lätt.
    5) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
    6) Fyll formerna (ca hälften eller lite mer) och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Testa gärna efter 15 min för att se om de är klara.

  • AnnaK

    Amerikanska chokladmuffins

    Ugn 200°

    100 g margarin
    2,5 dl socker
    2 ägg
    1 dl mjölk
    4 dl vetemjöl
    1 dl kakaopulver
    2 tsk vaniljsocker
    2 tsk bakpulver
    0,5 tsk salt
    100 g blockchoklad, mörk

    Rör ihop det mjuka smöret, socker, ägg och mjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna och
    rör ner i smeten, lite åt gången. Krossa chokladen och blanda ner i smeten. Klicka ut smeten
    i små pappersformar och grädda i 200° ugn 20?25 minuter. Låt svalna.
    Smält blockchokladen.. Rippla tunna chokladstrimlor på muffinsarna. Låt kallna.

  • AnnaK

    Amerikanska Chokladmuffins
    12 ? 15 stora muffins
    Ugn 200°

    4 dl Vetemjöl
    4 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 tsk salt
    2 dl socker
    1 dl kakao
    100 g grovhackad mörk choklad
    1 dl grovhackade valnötter
    1 ägg
    3 dl mjölk
    1 dl neutral olja

    Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
    Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandar sig väl.
    Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge ? då blir smeten seg.
    Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till ca 3/4 av formarna.
    Grädda mitt i ugnen, 20 ? 25 minuter.
    Godast att äta så snart de svalnat.
    Dom går bra att frysa.

  • AnnaK

    Chokladmuffins med daimkulor

    Det här behövs för ca 18 st:
    1 ägg
    1 dl strösocker
    1 1/2 dl mjölk
    1 1/2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    50 g smör
    50 g Marabou mörk choklad
    15 g daimkulor

    Gör så här:
    1. Smält smör och choklad över ett vatten bad och blanda sedan i mjölken.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smörblandningen.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda väl och tillsätt daimkulorna i chokladsmeten.
    4. Klicka upp i muffinsformar och grädda i 12 minuter i 200 grader

  • AnnaK

    Chocolate chip muffins 16 st, amerikansk storlek
    125 g smält smör
    3 ägg
    2 1/2 dl socker
    2 dl filmjölk
    5 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 krm salt
    1 1/2 dl kakao
    100 g mörk hackad choklad

    Smält smöret. Vispa äggen, först själva, tillsätt sedan socker och vispa ihop till en fluffig vit smet. Tillsätt smör och fil. Baka i stora amerikanska formar! 200°

  • AnnaK

    125 g smält smör
    3 ägg
    2½ dl strösocker
    2 dl filmjölk
    5 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 krm salt
    1½ dl kakao
    100 g mörk choklad, hackad

    Glasyr:
    50 g smör
    2½ dl florsocker
    ½ dl kakao
    2 msk vatten
    1 äggvita

    Sätt ugnen på 200°

    Smält smöret.
    Vispa äggen, först separat sedan med sockret så att det blir fluffig och vitaktig smet.
    Tillsätt smör och filmjölk.

    Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
    Rör ner smeten tillsammans med salt, kakao och hackad choklad.

    Fördela smeten i 12 muffinsformar (den höga amerikanska typen).
    Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

    Glasyr:
    Smält smöret och ta kastrullen från värmen.
    Sikta ner florsocker och kakao, tillsätt vatten och rör till en slät smet.
    Vispa äggvitan till hårt skum i en ren skål. Tänk på att ingen rest från gulan får vara med eftersom det då inte blir något skum.
    Vänd ner äggvitan i smeten.

    Fördela chokladglasyren på alla muffins och ställ dem därefter svalt eller t.o.m i frysen en stund.
    NJUT!!!!

Svar på tråden stora muffins.. hur? hjälp! panik!!!