Äggstanning!! Hjälp!
Snabbt svar snälla!!
Vilka proportioner med ägg o vatten ska man ha, vilken temp o hur länge i ugnen?
puss o kram o tack på förhand /C.
Snabbt svar snälla!!
Vilka proportioner med ägg o vatten ska man ha, vilken temp o hur länge i ugnen?
puss o kram o tack på förhand /C.
man ska väl ha mjölk blandat?
jag brukar ha mjölk i men har inte så stor koll på mängden dock....sällan jag gör de
1 dl mjölk per ägg.
ja det är väl vilket som, men VÄTSKA då, är det en dl per ägg? eller två ägg per dl vätska?
5 dl okokta makaroner
3 ägg
4 dl mjölk
1 paket bacon eller 200 g rökt skinka
1 burk tärnad fetaost (200 g ost)
1 liten lök
2 tsk timjan
2 dl riven ost
---
smör/margarin
salt
peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Sätt igång ugnen på 225 grader.
2. Sätt på vatten till makaronerna.
3. Skala löken och hacka den.
4. Tärna baconet/skinkan.
5. Fräs löken och baconet/skinkan i en aning smör tills det mjuknar och blir glansigt. Krydda med salt, peppar och timjan.
6. Blanda mjölken och äggen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
7. Koka makaronerna och låt dem rinna av.
8. Blanda lök- och bacon/skinkfräset med makaronerna och fetaosten i ugnssäker form eller gryta.
9. Häll i äggstanningen och strö över den rivna osten.
10. Grädda i ugnen i 25 minuter. Kolla så att osten inte blir bränd.
11. Servera med en grönsallad.
.-------------------
du ser på ett ungefär
ett ägg binder en dl vätska
3 ägg 4 dl vätska. ok tack för hjälpen!
1 ägg per dl mjölk, en tumregel man lärde sig på restaurangskolan
Ska du göra paj? Grädda i ca 175-200 tills äggstanningen "stannar" har jag för mig...
Lycka till