• Celindan

    Äggstanning!! Hjälp!

    Snabbt svar snälla!!

    Vilka proportioner med ägg o vatten ska man ha, vilken temp o hur länge i ugnen?
    puss o kram o tack på förhand /C.

  • Svar på tråden Äggstanning!! Hjälp!
  • turia

    man ska väl ha mjölk blandat?

  • Trossens mamma

    jag brukar ha mjölk i men har inte så stor koll på mängden dock....sällan jag gör de


    *Stolt mamma och Ålänning*
  • Muminmamman

    1 dl mjölk per ägg.

  • Celindan

    ja det är väl vilket som, men VÄTSKA då, är det en dl per ägg? eller två ägg per dl vätska?

  • turia

    5 dl okokta makaroner
    3 ägg
    4 dl mjölk
    1 paket bacon eller 200 g rökt skinka
    1 burk tärnad fetaost (200 g ost)
    1 liten lök
    2 tsk timjan
    2 dl riven ost
    ---
    smör/margarin
    salt
    peppar

    SÅ HÄR GÖR DU:
    1. Sätt igång ugnen på 225 grader.
    2. Sätt på vatten till makaronerna.
    3. Skala löken och hacka den.
    4. Tärna baconet/skinkan.
    5. Fräs löken och baconet/skinkan i en aning smör tills det mjuknar och blir glansigt. Krydda med salt, peppar och timjan.
    6. Blanda mjölken och äggen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
    7. Koka makaronerna och låt dem rinna av.
    8. Blanda lök- och bacon/skinkfräset med makaronerna och fetaosten i ugnssäker form eller gryta.
    9. Häll i äggstanningen och strö över den rivna osten.
    10. Grädda i ugnen i 25 minuter. Kolla så att osten inte blir bränd.
    11. Servera med en grönsallad.

    .-------------------
    du ser på ett ungefär

  • Elinore

    ett ägg binder en dl vätska

  • Puss och Kram

    1 ägg per dl mjölk, en tumregel man lärde sig på restaurangskolan

    Ska du göra paj? Grädda i ca 175-200 tills äggstanningen "stannar" har jag för mig...

    Lycka till

Svar på tråden Äggstanning!! Hjälp!