pastasås med kyckling i...recept??
Nån som har recept på en god pastasås med kyckling i?
Mvh S
Nån som har recept på en god pastasås med kyckling i?
Mvh S
www.arla.se/Default____17653.aspx
Hur gott som helst och latt att gora!!
Blanda Kelda Örtkryddad sås och Kelda Mild ädelostsås och häll det över de brynta kycklingbitarna. Sedan kan man ha nått i som t.ex champinjoner och/eller Haricots Verts.
Har inget exakt recept, brukar mest höfta Ta vad du själv tror att ni äter
Ingredienser:
Kycklingfiléer
kycklingbuljong
lök
matlagningsgrädde
champinjoner (färska)
paprika (röd)
Klipp kycklingen i små bitar och stek den (går bra att göra i gryta.) Skiva svamp och hacka lök och fräs med i grytan. Hacka paprikan i lite grövre bitar och blanda ner i kycklingröran. Häll i kycklingbuljong (fond) och häll på matlagningsgrädde. Låt koka upp. Red eventuellt såsen med maizenas redning för ljusa såser. Smaka av med salt och peppar. Vitlök är också gott i såsen.
jag brukar göra nåt skitenkelt: köp en grillad kyckling och en eller två kelda-såser (örtkryddad tycker jag är godast). sen värmer du bara upp såsen i en kastrull, gör sönder kycklingen till mindre bitar och lägger i den i såsen så att det blir varmt. koka vanlig bandpasta till. göörgott och hur enkelt som helst!
Kycklingsås till pasta
4 Servings
400 g Kycklingfilé
400 g Färska champinjoner i skivor Smör
1 Pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl Hönsbuljong
2 ts Fransk senap
2 dl Vispgrädde Salt Peppar
Skär kycklingen i strimlor. Bryn köttet i smör och lägg över i en gryta. Fräs svamp och vitlök i smör och lägg över det i grytan. Rör ner buljong, senap och grädde. Låt koka ca. 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och grönsaker.
Pasta med kycklingsås
Tillagningstid 30 min
Ingredienser:
4 port pasta, gärna farfalle
1 stekt eller grillad kyckling
1 paprika, gärna röd
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt och svartpeppar
1 msk soja
1 tsk curry
15 svarta eller gröna oliver
Utförande: Koka pastan. Bena ur kycklingen, skär köttet i små bitar. Kärna ur och finhacka paprikan.
Blanda i en kastrull kyckling, paprika, grädde, mjölk, salt, peppar, soja och curry.
Låt koka några minuter. Rör ner oliverna.
Kycklingsås till pasta
3 msk margarin eller smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 kycklingfiléer
curry
paprikapulver
ev. vitlökspeppar (blandning av vitlössalt,
torkad persilja och svartpeppar)
salt och peppar
3-4 msk vetemjöl
mjölk (tillsätt efter hand)
2 skedar inlagd paprika (finns strimlade på glasburk)
1 tsk fransk senap
1 dl riven ost
Hacka löken och pressa vitlöken och fräs i margarinet/smöret tillsammans med curry och paprikapulver samt ev. vitlökspeppar (efter smak). Tillsätt de finhackade kycklingfiléerna. Rör om och låt fräsa en stund. Tillsätt mjölet. Häll i mjölk (lite i taget) under fortsatt omrörning. Späd till önskad konsistens medan såsen kokar. Tillsätt paprikan, senapen och osten. Rör om ordentligt. Servera till nykokt pasta.
Lyxig pasta med kyckling och gorgonzola
1 dl valnötter
4 kycklingfileér
1 klick smör
4 dl visp- eller mellangrädde
100 g gorgonzola ( ev. mer ost)
salt och nymald svartpeppar
400-500 g Tagliatelle
2 mogna päron
1. Rosta valnötterna i en panna i ett par minuter, så de blir knaprigare och smakar mer.
2. Strimla kycklingen och stek dem i smör
3. Koka upp grädden och smula ner osten
4. Drag kastrullen av värmen och rör tills osten smält, smaka av med salt och peppar.
5. Koka upp pastan och häll upp på djupa tallrikar
6. Fördela kyckling, nötter, sås och finskuret päron över pastan
7. Krydda ett extra varv med svartpeppar
Kycklingpasta med champinjoner (4 port)
500 g färsk pasta
1 paket bacon, tärnat
2 kycklingfiléer salt och peppar
100 g champinjoner, skurna i klyftor
2 dl gröna ärtor, frysta
2 dl Lätt Crème Fraiche
4 msk färdigköpt pesto
Dekoration:
färsk basilika och parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Stek baconet och lägg på hushållspapper. Strimla kycklingfilén och stek tillsammans med champinjonerna. Salta och peppra. Lägg ärtorna i durkslaget och häll pastavattnet över ärtorna. Rör ned crème fraichen i pastakastrullen tillsammans med peston. Häll tillbaka pasta och ärtor i kastrullen och hetta upp utan att det kokar. Krydda gärna med extra svart-peppar.
Fördela kyckling, bacon och champinjoner över pastan. Toppa gärna med lite grovriven parmesanost, strimlad färsk basilika och nymald svartpeppar.
Pasta med fruktig currykyckling 4 port
400 g Pastaskruvar
Currykyckling:
400 g kycklingfilé
1 liten purjolök
15 torkade aprikoser (mjuka)
1 msk matolja t ex rapsolja
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt och grovmalen svartpeppar
Till servering:
rostade solrosfrön
färska solrosskott
Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag.
Currykyckling: Skiva eller strimla kycklingfiléerna. (Använd en egen skärbräda till kycklingen). Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela aprikoserna på mitten. Hetta upp matolja i en stekpanna och fräs kycklingen. Tillsätt curry, purjolök och låt fräsa med. Pressa över vitlök och lägg i aprikoserna. Tillsätt vatten och fond och sjud (koka på svag värme) i 5-10 min, eller tills kycklingen känns färdig. Rör om då och då.Smaka av med salt och peppar. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Servera cuyyrkycklingen till den varma, nykokta pastan. Strö över rostade solrosfrön och garnera med solrosskott. Servera gärna med ett gott bröd.
Pasta med kycklingfilé ((4 personer)
Skiva 3-4 filéer i smala strimlor, fräs i lite smör.
Koka 8-10 pastanystan (tagliatelle) och lägg dem i en smord form.
Lägg de frästa kycklingstrimlorna på pastan.
Koka sås på en påse currysås och en påse bearnaisesås och slå över.
Strö över en påse riven ost och gratinera i 225 grader tills osten smält och fått färg.
Servera med grönsallad.
På mitt förra jobb så brukade resturangen där ha kycling, paprika och ananas i currysås med tagiatelle i. Kanongott.