• DoDo

    kan man anv'nda corn flour istälet fö potatismjöl i tårtbottnar

    aa som rubriken säger. är det n¨gon söm har något bra recept på vaniljkräm eller marsansås

  • Svar på tråden kan man anv'nda corn flour istälet fö potatismjöl i tårtbottnar
  • lata kocken Johanna

    njaa

    corn flour är ju majsmjöl

    potatismjöl liknar mer corn starch (stavning?) eftersom det är ett rent stärkelsepulver

    sen är ju problemet att stärkelse från olika produkter beter sig lite olika men prova - det kan ju inte bli värre än fel

  • luvliness

    Fast har (i england) ser corn flour precis ut som potatismjol i sverige, o det e samma konsistens ungefar...Sa jag skulle nog prova det!


    It's Only A Moment In Time....
  • lata kocken Johanna

    aha

    jag är så inne på USA och där är corn flour = majsmjöl och corn starch = maizena (majsstärkelse)

  • luvliness

    Ja det e klart...Men sen finns det ju oxa corn meal, o det e ju det riktigt gula majs mjolet om man sager, som man gor typ cornbread o sant pa....


    It's Only A Moment In Time....
Svar på tråden kan man anv'nda corn flour istälet fö potatismjöl i tårtbottnar