• thissy

    Syren saft

    jag undrar om ni har smakat/gjort syren saft?
    Hur smakade det?
    Är det att rekomendera?

    Funderar på att göra syrensaft, men är lite nyfiken.

  • Svar på tråden Syren saft
  • soso

    stod något om det i sista allt om mat... under frågeavdelninen. Man kunde göra syrensaft på samma sätt som flädersaft. Ingen aning om hur det smakar dock.

  • thissy

    Giftigt är det inte. Det trodde jag också i början.
    Fast jag hörde att någon hade gjort det, så jag var själv lite nyfiken.

  • anezka

    Vet inte om det är gott men här kommer ett recept

    Syrensaft ala Mimmi


    40-60 klasar blå bondsyren.


    1,5 kg strösocker (smakar mkt sött jag ska minska på sockret nästa gång)
    50g vinsyra
    1 citron
    1,5 liter vatten
    Skaka blomklasarna från ev. rapsbaggar. De brukar krypa undan om blommorna läggs ut på ett vitt underlag en stund. Lägg blommorna i en kruka eller annat djupt kärl. Koka upp vattnet. Rör ner sockret och rör tills det är helt löst. Lös upp vinsyran i lite sockerlag, blanda sedan ner det i lagen.
    Häll lagen över syrenklasarna. Riv skalet på citronen. Dela citronen, pressa den. Häll ner saft och rivet skal i lagen. Täck över.
    Låt stå på svalt ställe i 5 dygn. Rör om ett par gånger om dagen.
    Sila saften. Fyll den på rena kalla flaskor. Sätt på skruvlock. Förvara svalt.
    Saften är rätt så hållbar. Den spädes med vatten som "vanlig" saft vid serveringen
  • Bupa

    Jag har suttit och glott på syrensaft-receptet i Allt om mat nu ett bra tag, och jag har beslutat mej för att det måste vara jättegott!

    Jag ska prova, måste bara ut nån natt och stjäla syrener från grannarna

Svar på tråden Syren saft