Byrek med spenat!!!
Ta färdig filodeg... Annars tar det sååå lång tid...
800-1000 gram Fryst spenat, som man tinar i en kastull på spisen
Blanda detta med 5 ägg
lite olivolja
fetaost så mkt man vill typ...
½ glas mjölk
salt
2 dl mjöl ungefär...
Ta en långpanna (eller vad heter det???) De man har i ugnen. 30*40 cm är det nog va???
Olja den och lägg en filodeg i mitten så den täcker botten... Ta sen och lägg 4 filodeg hälften i pannan och hälften utanför (så du har att täcka över smeten med sen. Lägg sen en filodeg i mitten igen. Lägg sen på fyllningen och bred ut den jämnt... Lägg sen en filodeg över fyllningen (eller två, om ni gillar deg) och sen täcker du fyllningen med filodeg. fattar ni??? Ta lite olja mellan lagrena med deg, bara lite. Alltså den degen du la i botten täcker du fyllningen med.
Hoppas ni fattar...
Sedan in i ugnen, i nedre delen 225 grader i kanske 10 minuter. I alla fall tills det blir lite gyllenbrunt....
Servera gärna med lite turkisk yoghurt som finns i alla affärer... (kallas väl oxå matyoghurt!) och fetaost och en sallad.
Berätta gärna om ni provar det och hur det blev. Hoppas jag skrev allt rätt nu. Fråga gärna om ni undrar något...