Farligt att äta en dag gammal köttfärs som gick ut igår ???
Köttfärser gick ut igår haft den i kylen kan jag ändå tilllaga den????
Köttfärser gick ut igår haft den i kylen kan jag ändå tilllaga den????
Vad är skillnaden mellan att bli magsjuk och matförgiftad?
alla säger lukta.... men om man inte vet hur det ska lukta dååå.....
ahhhaa den lukten som jag aldrig känt förut ahh den ja !
Min hund får allt sådant. Pålägg,leverpastej m.m som gått ut eller varit öppnade mer än 5 dagar. Min hund hade fått den köttfärsen, men jag hade inte ätit den själv.
Anledningen till att det står bäst före datum är att dom måste ange ett.
Självklart blir inte köttfärsen dålig sista dagen kl 23:59 om den förvarats kallt och i stängd förpackning.
Det är bara laga till.
Nej, jag skulle inte göra det.
Folk förstår inte att bästföredatum inte har nått med hållbarhet och göra och oätbart.
Jag använder näsan, och sen tar jag till katten om jag är osäker.
Har inte felat sedan jag skaffa katt för lite över 20 år sedan, och har ätit sån köttfärs ni pratar om slänga här många ggr och inte en enda gång har det felat.
Och har slängt en del köttfärs också.
Lite väl sent med råd, men skriver det ändå.
Om man inte vet hur det luktar, så är det en fördel att lukta på köttfärs som är nymalen och köpt.
Så vet man sen hur det ska lukta/inte ska lukta, men man får ju ha kommit över en dålig
Annars lite lurigt att beskriva lukten, men lite sur lukt kan det vara.
Men är det verkligen dåligt, så råder det sällan tvekan där, men det är ju mellan bra köttfärs och en köttfärs som verkligen dålig.
Fläskkött kan vara enklare att identifiera, då det luktar rätt tydligt, redan i början av det dåliga.
Man kan även avgöra om det är dåligt, om det luktar dåligt när du öppnar förpackningen, och sen när det luftat ett tag luktar samma kanske tom även skölja köttet(köttfärs är svår att skölja ;) )
Det brukar vara ett tecken på att det kan vara nått fel.
Bra råd att lufta förpackningen, för kött luktar alltid litte annorlunda direkt när man drar bort plasten.
Luktar det illa efter någon minut då är det dåligt.
Oavsett om det är inom bäst föredatum så ska man se till att det är ordentligt upphettat vid tillagning, då försvinner alla bakterier.
Sluta skriva om bäst före-datum. Köttfärs har sista förbrukningsdag vilket är mycket skarpare. Köttfärs är ett känsligt livsmedel eftersom bakterietillväxt sker på köttets yta och färs har mycket stor andel yta.
Sluta skriva om bäst före-datum. Köttfärs har sista förbrukningsdag vilket är mycket skarpare. Köttfärs är ett känsligt livsmedel eftersom bakterietillväxt sker på köttets yta och färs har mycket stor andel yta.