3way skrev 2010-04-16 20:45:12 följande:
Varför äta kött som har åkt halva jorden runt för att komma oss, väldigt miljösmart du?Sen är de brasilianska djuren oftast korsade med bl.a belgien blue, du vet den som inte kan kalva naturligt utan man får snitta dem, också väldigt naturligt? De blir korsade "hårt" för att växa så fort och så mycket som möjligt, inte snäll emot musklerna de. Så får man inte göra i Sverige! Sen vill jag inte veta hur långt de behöver åka för att komma till ett slakteri i den värmen.
det går åt mindre energi att frakta köttet runt halva jorden än vad det gör att frakta spannmål till de svenska kossorna som de ska äta. Spannmålet odlas på skövlade regnskogar, medan djuren går på bete på pampas och dricker vatten ur bäckarna och har sina kalvar hos sig i 6 månader, dessutom har de fri parning...säg de kalvar och kossor som får ha det så i de svenska båsen.
Dessutom har naturkött hårda krav på sina djuruppfödare och är också där och kontrollerar att de följs. Djuren får inte bli stressade för då blir köttet sämre tex. Djuren får för högt ph om de blir stressade och då får köttet sämre hållbarhet, därför ser de till att INTE stressa djuren vare sig när de växer upp eller när de går till slakt.
Läs på lite om deras regler och om hur deras djur har det...
(sen finns det säkert djur i sydamerika som har det så som du säger...men de finns inte hos företaget naturkött eftersom de har så stränga regler)
De allra flesta bättre krogar köper sydamerikansk biff och oxfilé för att det äre den absolut bästa i världen - och det känns verkligen på smaken.
(jag är själv kock)