minkamp skrev 2012-06-08 11:56:35 följande:
Om ni skulle gjort om detta recept till att endast använda kakao (ej chokladen) och justera ex smöret o sukrinet för konsistensen/sötman, hur skulle ni göra då?
200g Mörk choklad
1dl Sukrin
200g Smör
4st Ägg
4msk Grädde
HELP den är ju sååå god?!

Smakar lite som tryffel i konsistensen och lagommäktig
jag hade smält smöret långsamt och rört ner kakaon.
men om du använder lindt exellence 85% kan du göra på samma sätt som tidigare men kolhydrathalten blir mycket lägre oavsett om du använder 100 g eller 200 g.
räknat på 200 g av den chokladen blir kolhydrathalten 5% även om sukrin innehåller 100g kolhydrater per 100g. om kakan då väger 600 g borde det vara 4.5 g kolhydrater per portionsbit om du delar i 8.
om du använder 2 dl kakao istället (och rör ner den i smält smör) blir det 3 gram kolhydrater per bit.