• FragaKocken

    Vet du inte vad du ska laga ikväll? Behöver du recept?

    Jag behövede någonting att göra om dagarna så jag skapade en blogg idag där jag besvarar frågor, lägger upp recept, bilder och tips på allt som har med matlagning/restaurang att göra.

    fragakocken.blogspot.se/

    Hoppas ni får någon nytta av den!
    Mvh,


    Matlagning, recept, kreativitet
  • Svar på tråden Vet du inte vad du ska laga ikväll? Behöver du recept?
  • FragaKocken

    Imorgon blir det en uppdatering med den efterlängtade fiskgrytan! :D
    Ska försöka ta lite bilder och liknande! 

  • Stoppable

    Ja de har blivit lite dåligt med det. Har fått nytt jobb osv. Ska försöka bli bättre.

  • FragaKocken
    Emeliiiee skrev 2013-04-18 12:40:01 följande:

    Har du slutat att uppdatera bloggen?


    Hej Emelie!

    Dags att dra igång bloggen igen, jag har 71 nya recept som ska läggas in i dagarna.

    Är du redo? :D
  • Vixen90

    Jag önskar en god gryta med kyckling, med "vit" sås. Alltså bas på grädde/fraîche/liknande :) Ingen tomatsås eller brunsås. What do you have for me?


    Jag skulle vara mer optimistisk om jag trodde att det hjälpte
  • FragaKocken
    Vixen90 skrev 2018-01-04 13:11:09 följande:

    Jag önskar en god gryta med kyckling, med "vit" sås. Alltså bas på grädde/fraîche/liknande :) Ingen tomatsås eller brunsås. What do you have for me?


    Okej jag skriver ihop och kastar upp på bloggen snarast möjligast! :)

    Någon smak som absolut inte passar sig?
    Svenskt?
    Asiatiskt?
    Medelhavs?
  • FragaKocken
    Eliinlee skrev 2018-01-04 14:20:15 följande:

    Haha va kul blogg! :D Själv kan jag knappt koka makaroner


    Snälla snälla snälla låt mig lära dig laga lite käk.
    Du kan vara en försökskanin :D 

    Få saker som är så användbara hela livet som att kunna laga mat.
  • Vixen90
    FragaKocken skrev 2018-01-04 13:37:59 följande:

    Okej jag skriver ihop och kastar upp på bloggen snarast möjligast! :)

    Någon smak som absolut inte passar sig?

    Svenskt?

    Asiatiskt?

    Medelhavs?


    Har inte hunnit kika på bloggen. Så detta kanske är lute sent att komma med, men;

    Jag gillar citron. Och undanber mig oliver.

    Gärna nåt friskt. Syrligt.

    Och så undrar jag likt en idiot vad "det vita på kycklingen är"

    Alltså - varför är rå kyckling ibland vit på vissa ställen?
    Jag skulle vara mer optimistisk om jag trodde att det hjälpte
  • Vixen90

    Googlade, och hittar bara saker om vita insprängda remsor/linjer. Det är alltså inte de jag avser. Utan helt vita partier.


    Jag skulle vara mer optimistisk om jag trodde att det hjälpte
  • klyban
    Vixen90 skrev 2018-01-05 12:15:11 följande:
    Googlade, och hittar bara saker om vita insprängda remsor/linjer. Det är alltså inte de jag avser. Utan helt vita partier.

    Två saker som brukar generera detta vita, värme och frystorkning.

    Nått som kyckling älskar är citron och dragon, kanske lite dijon också.
    Sen grädde, buljong/salt, kanske lite finhackad rödpaprika för färg och peppar, lök och vitlök.
    Passar med ris, tagliatelle.

    Går bra med kycklingfärs och göra köttbullar av dom(och samma i övrigt), dock kokar man köttbullarna först och sen steker dom.
    Jag brukar ta två teskedar och göra dom så runda det går och så snabbt det går, när de flutit upp och varit där i 15-30 sek, så hamnar dom på en tallrik och när de är tillräckligt många alternativt man kokat klart, så steker jag dom gyllenbruna.
    Ibland får man balansera upp syran om man tagit för mycket citron och med lite socker.

    En rätt barnen fullkomligt älskar.


    hur många meter var det?
  • Vixen90
    klyban skrev 2018-01-06 12:15:06 följande:

    Två saker som brukar generera detta vita, värme och frystorkning.

    Nått som kyckling älskar är citron och dragon, kanske lite dijon också.

    Sen grädde, buljong/salt, kanske lite finhackad rödpaprika för färg och peppar, lök och vitlök.

    Passar med ris, tagliatelle.

    Går bra med kycklingfärs och göra köttbullar av dom(och samma i övrigt), dock kokar man köttbullarna först och sen steker dom.

    Jag brukar ta två teskedar och göra dom så runda det går och så snabbt det går, när de flutit upp och varit där i 15-30 sek, så hamnar dom på en tallrik och när de är tillräckligt många alternativt man kokat klart, så steker jag dom gyllenbruna.

    Ibland får man balansera upp syran om man tagit för mycket citron och med lite socker.

    En rätt barnen fullkomligt älskar.


    Jag tar bort det vita. Bör/behöver man det?

    Tack för recepten! Har länge velat testa laga nåt med kycklingfärs. Ska prova göra kycklingfärsbullar.
    Jag skulle vara mer optimistisk om jag trodde att det hjälpte
  • klyban
    Vixen90 skrev 2018-01-08 08:41:12 följande:
    Jag tar bort det vita. Bör/behöver man det?

    Tack för recepten! Har länge velat testa laga nåt med kycklingfärs. Ska prova göra kycklingfärsbullar.

    Om det är frystorkat så gör jag det, då det är lite läderaktigt.
    Det är ju bara oftast bara en tunn hinnan som blivit torkad.
    Är det pga värme, så gör jag inte detta.


    hur många meter var det?
Svar på tråden Vet du inte vad du ska laga ikväll? Behöver du recept?