Vixen90 skrev 2018-01-05 12:15:11 följande:
Googlade, och hittar bara saker om vita insprängda remsor/linjer. Det är alltså inte de jag avser. Utan helt vita partier.
Två saker som brukar generera detta vita, värme och frystorkning.
Nått som kyckling älskar är citron och dragon, kanske lite dijon också.
Sen grädde, buljong/salt, kanske lite finhackad rödpaprika för färg och peppar, lök och vitlök.
Passar med ris, tagliatelle.
Går bra med kycklingfärs och göra köttbullar av dom(och samma i övrigt), dock kokar man köttbullarna först och sen steker dom.
Jag brukar ta två teskedar och göra dom så runda det går och så snabbt det går, när de flutit upp och varit där i 15-30 sek, så hamnar dom på en tallrik och när de är tillräckligt många alternativt man kokat klart, så steker jag dom gyllenbruna.
Ibland får man balansera upp syran om man tagit för mycket citron och med lite socker.
En rätt barnen fullkomligt älskar.