• Flizan30

    BM och läkaren såg en vätskesamling ul? Gallblåsa

    Gjorde RUL och då såg BM en vätskeansamling på 1,5 x1,5 cm höger sida. Hon trodde att det var gallblåsan men var inte säker. Så idag var jag tillbaka hos en specialist som skulle titta på det. han var lika osäker han. Han tror att det kan vara gallblåsan, men det kan lika väl vara vätska som försvinner i tarmarna eller en indikator på att det är en missbildning. Vi har dock gjort FVP (snabbtest) vilket var bra enligt honom då man kan utesluta de trisomierna. Jag skall på återbesök i mars. Men han sa att helt säker kan man inte vara förrän barnet är ute. Någon som har varit med om något liknande och kan lugna mig? Känns jobbigt att inte veta vad det kan vara och om det är normalt.

  • Svar på tråden BM och läkaren såg en vätskesamling ul? Gallblåsa
  • Insanejane77

    Usch vad jobbigt! Jag gick igenom liknande vid min första graviditet. Man såg två stycken cystor som var ganska stora och som fortsatte växa. Nu visste jag att jag väntade en tjej och därför trodde läkarna att det var äggstockscystor och de var ofarliga. Dessa skulle opereras efter förlossningen och tömmas var planen. Nu blev det inte så, men jag undrar om du vet fall du väntar en liten kille eller tjej?
    Behöver inte vara något farligt så ta inte ut något i förskott, men förstår din oro!
    Tröstkramar från mig!

  • Flizan30

    Jag väntar en tjej:). Var det äggstockscystor när bebisen kom ut? Vad hände sen? Såg de tydligt att det var cystor vid rul? Ja bm nämnde att det kan vara cystor. Men både bm o läkare gissade på gallblåsa men är inte säkra.

  • Insanejane77

    Ja det var inga bra nyheter hur det gick då det slutade med att jag blev jättesjuk och min dotter dog i v37! Men det hade inget att göra med cystorna, vill jag vara noga med att påpeka! Jag fick väldigt svår havandeskapsförgiftning med HELLP-syndrom (enklast om du googlar om du är intresserad) och blev jättesjuk.
    Men angående cystorna så sa läkaren att dom inte kunde vara säkra på vad det var så länge hon befann sig i magen men dom var relativt säkra. Dom sa att om samma bild hade uppstått på en kille hade saken varit mer alarmerande. Den den cystan blev uppåt 7-8 cm och det var möjligt att dom kunde gå sönder och brista av sig självt, men så blev det inte för oss och buken var svullen när hon kom ut. Hade hon överlevt min sjukdom så hade dom opererat min dotter när alla värden var stabila och efter ett par dagar.
    Önskar dig lycka till! Vem vet, den kanske försvinner av sig självt på ett par veckor! Håller tummarna, kram!

  • Flizan30

    Jag beklagar det inträffade:(. Så ledsen för din skull . Om läkaren ringer skall jag fråga om han tror att det kan vara en cysta. Det enda som stör mig lite är att jag måste gå och vänta 3 mån innan nästa ul. Hade varit skönt om jag kunde få gå tidigare. Jag kommer att oroa ihjäl mig fram till dess.

Svar på tråden BM och läkaren såg en vätskesamling ul? Gallblåsa