Sallader kan du göra med någon sorts gryn/frö. Till exempel quinoa, matvete, helt bovete, svart matkorn eller matkorn. Gott att blanda med någon bladgrönsak (ruccola, babyspenat, machesallad), skivad rödlök, valfria bönor och cocktailtomater. Gott att äta kallt med exempelvis grillad kycklingfilé, rostbiff, tjälknöl eller varmrökt lax (eller uppvärmd skivad fläskfilé eller oxfilé). Man behöver ingen röra till det, men jag tycker att det är gott med hemmagjord hummus, tzatziki (gjord på mager yoghurt) eller bara fetaost till. Jag brukar ta med mig en påse med morotsstavar till... eller göra en liten vitkålssallad som jag tar med mig i en liten burk vid sidan av.
Kall potatis gör man med fördel en potatissallad av, istället för att värma upp. Äts på samma sätt som ovanstående.
Soppa är trevligt att värma upp och det är inte speciellt näringstät mat om den inte görs väldigt fet. Ett otroligt trevligt sätt att lära sig att äta grönsaker, imho. Broccolisoppa, jordärtskockssoppa, hemmagjord köttsoppa, gulaschsoppa, linssoppa eller fisksoppa. Om det är en grönsakssoppa, se till att få i dig kokt ägg eller liknande för lite proteiner.
Ris är också helt ok att värma upp. Till det gör jag exempelvis wok, asiatisk gryta eller ragu på nötkött eller älg. Eller renskavsgryta.
Annat jag kan ha med mig till jobbet är wraps med färdig fyllning: jag har tärnade grönsaker i en burk och t ex pulled beef/pork eller skivad kycklingfilé i en annan.