• Sbo1982

    Lasagne

    Hej,

    Jag ute efter lasagne som blir fastare och går att frysa in. Jag portinerar lasagnen efter gräddning. och fryser in allt. Men när jag värmer upp den i ugnen efter tining så blir lasagnen för löst och lasagne pastan blir överkokt. Plus att bechamelsåsen skär sig.

    Jag använder förkokta lasagne plattor

    Gör bechamelsåsen med grädde och mjölk

    Mvh

  • Svar på tråden Lasagne
  • IsDimma

    Sluta förkoka plattorna. Då suger dom upp mer vätska.
    Funkar inte det så får du göra köttfärssåsen tjockare, inte lika mycket vätska i. Funkar det inte heller så får du kanske även göra bechamelsåsen tjockare. Men jag tror det funkar med bara det första jag skrev.

    Sen brukar jag ställa in hela formen i kylen över natten. Då sätter den sig och går toppen att dela i portionsbitar sen. Blir mycket snyggare.

Svar på tråden Lasagne