oxfilé i ugnen
Om den ska vara inne tills den blir 52 grader i innertemp i 80grsders ugn. Hur långtid ish borde det ta? Låter det rimligt är oxå en fråga. Graderna alltså
Om den ska vara inne tills den blir 52 grader i innertemp i 80grsders ugn. Hur långtid ish borde det ta? Låter det rimligt är oxå en fråga. Graderna alltså
Låter rimligt för en blodig biff... eh.... filé. 52-55 tycker jag är lagom för rare. De flesta vill ock inte ha så blodig biff... eh... filé
Kommer ta ca 3 timmar för en 1.5 kg filé
Låter rimligt för en blodig biff... eh.... filé. 52-55 tycker jag är lagom för rare. De flesta vill ock inte ha så blodig biff... eh... filé
Kommer ta ca 3 timmar för en 1.5 kg filé
För graviditetens skull har det ingen betydelse. Nötkött kan ätas blodig. Men 52 grader liter väl lite. Typ 62 brukar jag ha och då blir den mörkt rosa.
Tusen tack! Kör på det imorgon och håller tummarna.... Vad tror ni om tiden? Hur långtid kan det ta att komma upp i tempen? Ca?
Tag bara fram den några timmar innan den ska in i ugnen. Att ta den direkt från kylen och ställa den rakt in i ugnen är inte bra. Rumstempererat ska köttet vara!
Det brukar vara maken som lagar helstekt oxfilé hemma hos oss, men jag tror att han brukar köra på 125 grader tills innertemperaturen är 55 grader och sen får köttet vila en kvart innan det skärs upp. Han gillar ganska blodigt kött och jag föredrar mindre blodigt så om det är en bit som inte är jämn brukar det funka fint (då kan jag ta kött från ändarna, som är mer tillagade). Det brukar ta nånstans mellan 40-60 minuter tror jag.
Det brukar vara maken som lagar helstekt oxfilé hemma hos oss, men jag tror att han brukar köra på 125 grader tills innertemperaturen är 55 grader och sen får köttet vila en kvart innan det skärs upp. Han gillar ganska blodigt kött och jag föredrar mindre blodigt så om det är en bit som inte är jämn brukar det funka fint (då kan jag ta kött från ändarna, som är mer tillagade). Det brukar ta nånstans mellan 40-60 minuter tror jag.
Lägre ugnstemperatur ger saftigare kött - högre ugnstemperatur ger torrare kött.
Eftersom TS hade tänkt att ha 80 grader i ugnen och din man brukar köra 125 grader.
Borde jag köra varmluftsfunktionen på den?
Någon annan som har en gissning på hur långtid det kan ta att få upp den till 62grader?