• levande charader

    Pirogfyllningar?

    Jag ska göra några olika sorters piroger för att ha i frysen så ungarna kan ta fram vid behov. Skulle vilja ha tips på goda fyllningar...

  • Svar på tråden Pirogfyllningar?
  • Aniiee

    Kyckling och fetaost
    Svamp
    Spenat och paprika 
    Kassler, ananas och tomat
    Köttfärssås/chili
    Kyckling, svamp och bacon
    Rödbetor och ost
    Rökt lax


    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion på g. Hittils 17. Bara 83 kvar.
  • levande charader
    Aniiee skrev 2017-01-17 21:07:34 följande:

    Kyckling och fetaost

    Svamp

    Spenat och paprika 

    Kassler, ananas och tomat

    Köttfärssås/chili

    Kyckling, svamp och bacon

    Rödbetor och ost

    Rökt lax


    Låter supergott men undrar lite över hur du gör? Behöver inga exakta recept men lite mer ingredienser/kryddning på några av dem...

    rödbetor och ost är ju supergott ihop men i en pirog har jag aldrig tänkt på att man kan ha det

    Vad har du för svamp tex och vad mer än svampen? Rökt lax med? Spenat, paprika och?

    Tack för bra tips förresten
  • Aniiee
    levande charader skrev 2017-01-17 21:17:56 följande:
    Låter supergott men undrar lite över hur du gör? Behöver inga exakta recept men lite mer ingredienser/kryddning på några av dem...

    rödbetor och ost är ju supergott ihop men i en pirog har jag aldrig tänkt på att man kan ha det

    Vad har du för svamp tex och vad mer än svampen? Rökt lax med? Spenat, paprika och?

    Tack för bra tips förresten
    Any time. Kryddor och sånt blir vad jag är sugen på. Kyckling, fetaost och curry, till exempel. Eller detsamma med basilika och oregano. Har jag mycket torra ingredienser brukar jag såsa ihop det med lite creme fraiche. 

    Svampen brukar jag bara stuva, vilken sort beror på årstid och vad som finns. Piroger med kantarellstuvning är ju lyx på hösten, till exempel.

    Rökt fisk (lax, makrill, böckling...) gör jag någon röra på, gärna med salladslök, pepparrot och färskost.

    Piroger är ju lite så där "man tager vad man haver". Är fyllningen god utanför pirogen så den det i pirogen också.
    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion på g. Hittils 17. Bara 83 kvar.
  • levande charader
    Aniiee skrev 2017-01-17 21:26:42 följande:

    Any time. Kryddor och sånt blir vad jag är sugen på. Kyckling, fetaost och curry, till exempel. Eller detsamma med basilika och oregano. Har jag mycket torra ingredienser brukar jag såsa ihop det med lite creme fraiche. 

    Svampen brukar jag bara stuva, vilken sort beror på årstid och vad som finns. Piroger med kantarellstuvning är ju lyx på hösten, till exempel.

    Rökt fisk (lax, makrill, böckling...) gör jag någon röra på, gärna med salladslök, pepparrot och färskost.

    Piroger är ju lite så där "man tager vad man haver". Är fyllningen god utanför pirogen så den det i pirogen också.


    Tack

    Jag lagar oftast mat efter man taget vad man haver så ditt inlägg inspirerar till lite nytänk. För jag hade fastnat i de jag brukar göra, köttfärsröra och fetaost, fetaost och spenat eller rökt skinka med purjolök och en god ost. Tycker om lite geggiga fyllningar bäst
  • Carambolan

    En riktigt riktigt matig form av mellis-/matsäckspiroger är en fyllning på köttfärs, ris och hackat ägg. Kan såsas till efter smak med till exempel något tomatbaserat eller mer åt sweet chili-hållet.

  • klyban

    En favorit i pirog/paj, är purjo, skinka, senap och en välsmakande ost och i den ordningen om man gör paj, paj ska ha skal på sig, pensla ägg och sesamfrön.
    Pirog liknande förfarande, handlar ju om bara om att man ska få in och stänga pirogen, dock brukar sträva efter samma ordning där, då både skinka och ost "droppar" ner till purjon och ger smak.

    Tacoköttfärs är trevligt med kanske nått tillbehör man gillar.
    Sen lökröra är gott, smaksatt med mejram och timjan, blir då en variant av Österrikisk lökpaj som är fenomenalt gott.

    Färskfärs med diverse smakinriktningar, mot asiatiskt eller nått enklare.
    Och vill man ha inspiration så kan man ju kolla på de Polska pierogi, Polackerna tar piroger på allvar ska du veta Flört

  • äldreochklokare

    Tacoköttfärs eller vanlig köttfärsfyllning är det som är gångbart hos mina barn. 

Svar på tråden Pirogfyllningar?