Egen paneer - kalorier?
Nu behöver jag hjälp att tänka till...
Har gjort egen paneer (indisk färskost) av 3 l standard mjölk (3%) och några msk citronsaft, av det blev det 290g paneer... vad blir det för kcal/100g?
Nu behöver jag hjälp att tänka till...
Har gjort egen paneer (indisk färskost) av 3 l standard mjölk (3%) och några msk citronsaft, av det blev det 290g paneer... vad blir det för kcal/100g?
9-10 gånger kalorimgden hos 100g standardmjölk
Perfekt tack! - tänkte någonstans att det borde bli hyfsat lätt att räkna ut iom att det är 1/10 av viken. Men det stog stilla
Förresten, man räknar alltså inte med att något är vattenlösligt och silas bort?
Jag hade räknat bort det för säkerhets skull
~17% är mer rätt, så mot ~1/5.
Man ska vara medveten om att vätskan som försvinner innehåller kcal också, så alla kcal koncentrerar sig inte vidare till paneer.
Och detta är tagit från kcal på paneer och 3% mjölk.
Sen kan det säkert variera en del, med tanke på att det olika mycket från gång till annan.
Där det gör så i ditt fall kan bli mindre förändringar i kcal.
~17% är mer rätt, så mot ~1/5.
Man ska vara medveten om att vätskan som försvinner innehåller kcal också, så alla kcal koncentrerar sig inte vidare till paneer.
Och detta är tagit från kcal på paneer och 3% mjölk.
Sen kan det säkert variera en del, med tanke på att det olika mycket från gång till annan.
Där det gör så i ditt fall kan bli mindre förändringar i kcal.
Jag använde denna för paneer och jämförde med standard mjölk.
www.fatsecret.se/Diary.aspx&rid=1970777
Så hur ungefär mycket kcal/100 g paneer skulle du säga att det blir då?
Och hur kan man tänka sig att det är fördelat på fett, protein och kolhydrater?