Rymdmoln skrev 2017-12-16 15:12:01 följande:
Tack! :) Ska prova det.
Tänkte göra hemgjord kebab någon dag snart. Ska bara hitta goda pitabröd först :)
Jag brukar göra ett pitabröd på ugnsplåt, lagom med 2,5-3dl vätska(brukar bli en blandning av alla/någon av dessa yoghurt, öl och vatten och en halv jäst.) och salt.
Kör gärna durumvete och en del knådande, men funkar bra med vetemjöl också.
har inga mått på hur mycket durum, utan jag tillsätter tills det blir bra.'
Sen tar jag bara degskrapa och delar upp degen i rutor, sen sedvanlig jäsning före och efter man delat.
Sen hög värme när det jäst klart, brukar köra full rulle på ugnen.
Sen med tacosåsen/starka såsen, så får man pröva sig fram lite.
Jag har min smak, men väldigt svårt och ge mått eftersom jag inte tar några.
Sen kan man göra en som man inte kokar heller, den är enklare.
Hela konserverade tomater(som jag klipper till önskad storlek på bitarna, jag kör rätt grovt.)
Hel spiskummin(mortlar själv), super finhackad röd lök, färsk jalapeño, vitlök, oregano(helst den mexikanska om man kan få tag i), lime och socker.
Och färsk koriander, gärna ifrån en asienbutik, då den är betydligt mer smakrik än krukorna på ICA.
Sen kan man fylla på med både dittan coh dattan, som paprika pulver och mer chili, ofta tar jag ett ungerskt paprika pulver som ofta har en egen styrka.
*Det skulle inte stå chilipulver där i inlägget ovan, utan chili pulver och 100k scoville stark.