• nanakung

    MS, jag är helt säker.

    Hej. Jag skriver detta i full desperration.

    Lite bakrund först.

    Man

    26år

    Tidigare frisk.

    Jag har haft några tuffa år bakom mig, och jag har ärvt en egenskap av min far som är väldigt ocharmig, nämligen att jag oroar mig mycket och får lätt ångest.

    Efter att mitt liv kändes piss så tog jag mig i kragen och gjorde en omstart i livet. Jag flyttade 80 mil från min hemstad, startade egen firma och hyrde in mig hos en tatuerare som jag jobbat för sedan ett halvår tillbaka ungefär.

    Jag har jobbat extremt hårt för att kunna leva mitt drömliv, att bli tatuerare var min dröm. I början var det kämpigt, många sena nätter, ragga kunder, utvecklas och bli bra på min grej. Det var mycket oro och ångest i början, om hur allt skulle gå ekonomiskt osv. Men det flöt på bra och efter ca 3 månader så var jag fullbokad några veckor framöver, och var så till ungefär 2 månader sedan.

    Jag levde min dröm och jobbade med något jag älskade, jag hade tid att träffa folk, vara med min sambo och min hund många timmar per dag. Jag upplevde lyckorus ibland på kvällarna när jag gick hem, bara för att mitt liv var så fantastiskt.

    Men så hände det något. Det började med att jag kände mig stel i armarna på morgonen, dem ville inte riktigt vakna till liv, vilket gjorde att jag började lägga mina bokningar senare på dagen.

    Jag sov oftast 7-9 timmar per natt och kände mig allt som oftast utvilad i övrigt.

    En morgon för ca 2 månader sedan kände jag mig väldigt yr, och med smärta och sus i öronen. Yrseln Har jag haft sedan dess och har fortfarande. Jag kunde trilla i golvet ett par gånger första 2 veckorna till jag lärde mig handera det. Det var när jag började få synrubbningar som jag sökte läkare. Då hade jag gått med yrsel i ca 3 veckor. Fick där avfärdat det som stress efter att han hade gjort en snabb undersökning av mig. Men han tog en del prover för säkerhetsskull.

    Jag hade ökat tryck i öronen och fortsatta synrubbningar, sökte igen för detta och fick nu allergimedicin och rinexin utskrivet. Vilket hjälpte noll.

    Dem hittade ingenting på provsvaren.

    Jag accepterade läkarnas utlåtande och sjukskrev mig några veckor, men desto mindre jag hade att göra desto värre blev yrseln och dem andra symptomen som jag nu fått. Svullna lymfkörtlar lite här och var, huvudvärk, och kraftiga koncentrationssvårigheter och jag blev väldigt lätt utmattad av fysisk aktivitet.

    För ca 3 veckor sedan när jag skulle äta middag hos mina svärföräldrar så märkte jag att vänsterhanden inte lydde, den var klumpig och stel. Jag tappade saker och fummlade. Efter ett par dagar kom det som just nu gör mig mest orolig. Darrande muskler och grumlingar i synen. Jag har sedan några veckor tillbaka ingen kontroll när jag spänner mina muskler, det började i vänsterhanden, och vandrade sedan till vänsterben, nacken, magen och dem övre ryggmusklerna. Mina tummar skakar väldigt mycket när jag skriver detta. Jag har även områden på kroppen som känns som stora blåmärken, fast jag inte slagit mig. Dem kan försvinna senare samma dag eller hålla i sig några dagar. Mitt huvud skakar och rycker när jag ska titta åt sidorna, mitt vänstra ben kan vika sig helt plötsligt när jag går. Jag kan nästan inte köra bil längre för att jag skakar så mycket när jag använder kopplingen. Jag kan inte gå på ojämna underlag utan att ramla. Det är som att smidigheten i mina rörelser inte finns där längre, men det syns bara när jag rör mig, inte när jag sitter stilla. Under den senaste veckan har det börjat sticka i fingrarna på vänsterhanden. Och jag har även fått mer svarta fält i synen samt väldigt ytlig andning.

    Detta har jag gjort själv - järntillskott, vitamin b12, ångestdämpande medicin, träning och regelbunden motion, c och d vitamin, ändrat mina rutiner vad gäller sömn och måltider. Varit till optiker för mina synbesvär, hon hittade inget fel förutom ett mindre brytningsfel. Kollat sköldkörtelhormon med hemmatest.

    Jag kan koppla bort den värsta ångesten och oron, men dem fysiska symptomen finns ändå där. Om det hade varit stress så känns det konstigt att man Har symptomen från morgon till kväll, dygnet runt. Hela tiden. Visst har jag bättre och sämre dagar, men i det stora hela blir jag bara sämre allt eftersom tiden går.

    Jag är så orolig att jag ska ha MS och att allt jag byggt upp och jobbat för i flera år ska raseras efter endast ett halvår i yrket. Jag mådde så bra innan allt det här hände.

    Är det någon som känner igen sig i min symptom bild och kan dela med sig av lite solskenshistorier?

    Väl mött!

  • Svar på tråden MS, jag är helt säker.
  • Robinjohnsson90

    Hej! Det låter väldigt jobbigt det du skriver.

    Jag känner igen mig, jag har inte dom grova symtomen som du har. Jag har det väldigt jobbigt med en punkt i huvudet på vänster baksida. Jag har någon nerv som strålar upp från axlarna upp till nacken som leder upp till skallen. Jag har dom senaste tre åren tydligen gnisslat tänder under nattetid, har under dagtid börjat spänna mina käkar och kan gå med uppryckta axlar spända axlar.

    Detta har fått mig att tro det kab vara hjärn cancer eller vad som. Vissa dagar är det rätt bra, men vissa dagar går jag och tar mig på axeln hela tiden!

    Jag har skaffat glasögon, gått till en naprapat som hjälper en hel del, linement på axlarna hjälper för stunden.

    Nu vill jag inte få in dig på dåliga vägar. Men misstänker du att du har Ms, varför inte göra ett försök med Cannabis? Det är den enda svenska lagliga cannabis produkten som finns i Sverige och den heter Sativx, väldigt svår att få. Jag tycker su borde testa och se om det gör någon nytta, alkoholen kommer bara göra dig värre.

    Googla lite om du är nyfiken på Ms och cannabis. De kanske kan ta bort dina skakningar. Hoppas att det inte är något allvarligt.

    Mvh Robin

  • 1234568
    Aniara II skrev 2019-06-08 08:32:02 följande:

    Långvarig stress kan ge symtom dygnet runt ja.

    1. Ta ledigt i ett par veckor till att börja med. Du behöver tid att känna efter på riktigt - det går sällan om man springer i ekorrhjulet.

    2. Göra mig av med psykofarmikan fortare än kvickt - sånt kan fucka upp saker ännu mer och det är bättre att lära sig hantera jobbiga känslor på egen hand. Behålla mental integritet. Sluta även med nikotin och gärna kaffe ett tag också om du intar det.

    3. Se till att få i dig zink och magnesium också. Obs - se till att det går åtminstone 5 tim mellan intag av järn/rött kött och zink. Exempel: ta en berocca till frukost och en järntablett till middag. Jag vill minnas att muskler och nerver kan bete sig underligt vid vissa b-vitaminbrister (utöver b12), därför kan berocca vara bra alternativ till en början.

    Kan tänka mig att du inte solar så mycket om du är tatuerad.. d-vitaminbrist kan leda till en massa besvär som ex. testosteronbrist = mer oro och ängslighet. Kan rekommendera d-pearls, en om dagen var tredje till var fjärde månad (det räcker för att fylla upp lagret).

    Och glöm inte att det kan ta ett par veckor innan man märker någon skillnad när det kommer till hälsokost.

    Hoppas du blir bättre och kom ihåg att hjärnan styr immunförsvaret.. så se till att du mår bra. På djupet.


    Man kanske ska ha en diagnos innan man börjar titta på andra alternativ.

    Skulle det vara frågan om en depression som är såpass djup att ts börjat få skakningar/domningar + andra hårda symptom, då är det sista man ska göra att skippa medicinen. Det handlar inte alltid om oförmågan att hantera jobbiga känslor, och man har nedsatt seretonin produktion som leder till oförmågan att känna glädje. Och medicinen är en del av behandlingen.

    Nu tror jag inte att det här handlar om en primär depression. Definitivt en sekundär depression, men inte en primär.

    Vitaminer är bra då man har brist på dem. Anors kan du lika bra äta sockerpiller. Och läkaren hade kontrollerat både D, B12 och ferritin. Har man ingen brist så behöver man inte vitaminer.

    Ibland måste man också kunna acceptera att man kan drabbas av sjukdomar. Allt är inte depression och vitaminbrist.
    Dock så är det inte bra att självmedicinera med alkohol. Många krämpor har en tendens att förvärras av alkohol.

    Och inte ska du ta ditt liv innan du ens vet vad du har drabbats av! Dom kommer nog hitta felet. Men att vänta är såklart jobbigt. Kämpa på!
  • Thyr
    nanakung skrev 2019-06-14 19:16:49 följande:

    Jag läste min journal nu. Har en tumör i frontalloben.


    Har du inte talat med din läkare om det? Loggade du in i vårdguiden och läste provsvaren? Oj i så fall.
  • nanakung
    Thyr skrev 2019-06-14 19:35:18 följande:

    Har du inte talat med din läkare om det? Loggade du in i vårdguiden och läste provsvaren? Oj i så fall.


    Det står på latin i journalen. Men enligt google är det en godartad tumör som sitter på blodkärl i hjärnan. Enligt journal vänster frontal. Brukar inte ge några symptom om den är med född. Men är det en nytillväxt så ger den exakt dem symptom jag har.
  • Thyr
    nanakung skrev 2019-06-14 19:39:16 följande:

    Det står på latin i journalen. Men enligt google är det en godartad tumör som sitter på blodkärl i hjärnan. Enligt journal vänster frontal. Brukar inte ge några symptom om den är med född. Men är det en nytillväxt så ger den exakt dem symptom jag har.


    Du borde verkligen inte läsa sånt en fredag, och du borde inte googla efter svar. Du borde prata med remitterande läkare och därefter med specialister.

    Samtidigt förstår jag ju att du är desperat efter att få veta vad du har drabbats av. Men nu borde du antingen lugna dig till på måndag och då kontakta läkaren för att få veta hur tumören ska behandlas. Eller också åka in och sätta dig på akuten i förhoppningen att få träffa någon som kan förklara.

    Varmt lycka till hur du än gör.
  • nanakung
    vxlmxxxs skrev 2019-06-15 12:59:12 följande:

    Uppdatering? Hur går det?


    Jag var till vårdcentralen idag och fick mitt sjukintyg förlängt. Jag försökte få han att förklara vad jag drabbats av men han ville inte säg någonting alls. Han sa att neurologen skulle informera mig på onsdag. Det kändes som han bara ville att jag skulle gå därifrån så fort jag fick mitt intyg, vilket kändes oroväckande.
  • Thyr
    nanakung skrev 2019-06-17 15:36:01 följande:

    Jag var till vårdcentralen idag och fick mitt sjukintyg förlängt. Jag försökte få han att förklara vad jag drabbats av men han ville inte säg någonting alls. Han sa att neurologen skulle informera mig på onsdag. Det kändes som han bara ville att jag skulle gå därifrån så fort jag fick mitt intyg, vilket kändes oroväckande.


    Hur gick det i dag?
  • nanakung
    Canvas skrev 2019-06-24 13:29:14 följande:

    Hur har det gått för dig?


    Jag har en godartat tumör i hjärnan. Den ökar risken för hjärnblödning.

    Jag kommer försöka lägga in mig själv på psyket så snart som möjligt. Mina självmordstankar tar över mitt liv.
  • Thyr
    nanakung skrev 2019-06-29 23:25:51 följande:

    Jag har en godartat tumör i hjärnan. Den ökar risken för hjärnblödning.

    Jag kommer försöka lägga in mig själv på psyket så snart som möjligt. Mina självmordstankar tar över mitt liv.


    Tack för att du uppdaterar. Tänker ofta på dig.

    Om du har en GODARTAD tumör ska du inte tänka på självmord. Förstår om man gör det om man har en elakartad, men du har ju alla möjligheter att få må bra igen om den opereras bort!
  • Seende74

    Förstår det är påfrestande och stressande.Du måste vara helt slut.så det kan nog vara en bra idé att lägga in dig.Försöka komma ner i varv,tänka mer klart och våga hoppas på att det blir bra.Eftersom den är godartad. Sänder styrka och hopp till dig !


    know thyself
  • nanakung
    Thyr skrev 2019-06-30 01:14:02 följande:

    Tack för att du uppdaterar. Tänker ofta på dig.

    Om du har en GODARTAD tumör ska du inte tänka på självmord. Förstår om man gör det om man har en elakartad, men du har ju alla möjligheter att få må bra igen om den opereras bort!


    Dem vill inte operera pga för stor risk med efterföljande hjärnblödning.
    Seende74 skrev 2019-06-30 01:33:45 följande:

    Förstår det är påfrestande och stressande.Du måste vara helt slut.så det kan nog vara en bra idé att lägga in dig.Försöka komma ner i varv,tänka mer klart och våga hoppas på att det blir bra.Eftersom den är godartad. Sänder styrka och hopp till dig !


    Tack för stöd.

    Jag har väldigt starka ?självmordsattacker? som kommer med ungefär ett par dagars mellanrum. Jag är sjukskriven och jag gör mest ingenting på dagarna just nu. Försöker ta promenader och vara aktiv men det är svårt. Den ihållande känslan som jag haft att jag vill dö, har sakta avtagit och ersats med intesiva stunder när jag känner en enorm längtan av att ta mitt liv. Det är som att någonting i mig tar överhand och jag får kämpa väldigt hårt för att inte falla för frästelsen. Jag vill leva, och njuta dem få stunder jag faktiskt kan slappna av. Men när den där känslan tar överhand så är det otroligt svårt att stå emot. Jag har berättat för min sambo efter mycket tvekande. Eftersom jag inte vill lägga den bördan på henne och hon känner att det blir för mycket och lämnar mig. Det är trots allt så att folk tar avstånd till personer som öppet visar att dem mår dåligt. Hon verkade tagen först, då jag inte framstår som självmordsbenägen utåt sett. Men nu någon dag senare så verkar hon inte bry sig. Motorcykeln som jag älskade att åka på tidigare har fått stå i några veckor nu då jag är rädd för att få en impuls och köra av vägen med flit.

    Jag skriver av mig här eftersom jag vill kunna läsa detta den dagen jg förhoppningsvis mår bra. Eller för mina annhöriga att läsa den dagen det gått åt skogen. För att ge dem en bredare förståelse om varför jag gjort som jag gjort. Känn inget tvång att svara i denna tråden.

    Jag tror att jag drabbats av allvarlig psykisk sjukdom, något är fel i min hjärna. Något som inte jag kan styra. Personlighetsförändring är trots allt väldigt vanligt när man bär på en tumör i hjärnan.

    Jag hoppades på att få leva mitt liv nu, i en ny stad, med en ny karriär. Jag ville resa och jobba, se världen. Lära känna nytt folk, överösas av nya intryck och upplevelser. Istället slutade mina dagar i en liten bondhåla i mellansverige, med en tumör i hjärnan och helt utan pengar. Snälla fina, friska människor. Ta vara på era liv, dem är så mycket värda om man får ha hälsan och välmåendet i behåll. Vänta inte på bättre tider. För det är inte säkert att det kommer några.
Svar på tråden MS, jag är helt säker.