• Alltärupptaget

    Fryst lax-->tinad i kyl-->gravad-->frysa in igen. Går det?

    Jag har en, ca 1,2 kg, laxsida i frysen som jag har tänkt whiskeygrava. Det skulle underlätta massor om jag kunde göra det i typ imorgon/övermorgon och sen skiva upp den för att sen frysa ner igen till jul/nyår. Går det ens? Eller är det helt åt helvete att göra så?

    Ni som "kan mat", vad tror ni?

  • Svar på tråden Fryst lax-->tinad i kyl-->gravad-->frysa in igen. Går det?
  • Mascaraklumpar

    Sen hade jag nog väntat med skrivningen tills precis innan den ska ätas.

  • Alltärupptaget

    Äsch då, den var färsk då jag köpte den. Åkte då in i frysen i väntan på gravning.
    Men då får jag väl grava precis innan jul då. Fast förresten, hur länge håller en gravad lax i kylskåpet, tro? Kanske den ändå hinns ätas upp innan nyåret om jag gravar den nu. Vad tänker du om det?

  • FtS70

    Ta fram den i helgen och grava så håller den till nyår, det skall jag göra! 

  • Alltärupptaget

    Tack, alla ni för engagemanget i min lilla firre!Skrattande

    Den kommer att gravas i helgen, sen får vi tugga lax för glatta livet. Blir nog bra, det. God Jul på er! Tomte

  • Alltärupptaget

    Haha... det skulle var snyggt, visst!? Cool Nu har jag för övrigt bestämt mig att inte grava hela 1,2 kg, det blir nog lite lax i ugnen av halva till middag i helgen. Skrattande

    Kanske nästa jul... Flört

  • Physalis

    Läste på lite för jag blev själv nyfiken:

    Man ska inte återfrysa lax.

    Ett tips var att man istället för att frysa den innan gravningen fryser den efter. På så sätt dödar man eventuella parasiter och kan grava lång tid innan.

    Gravad lax håller i en vecka i kylen.


    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Fryst lax-->tinad i kyl-->gravad-->frysa in igen. Går det?