Inlägg från: Alltärupptaget |Visa alla inlägg
  • Alltärupptaget

    Fryst lax-->tinad i kyl-->gravad-->frysa in igen. Går det?

    Jag har en, ca 1,2 kg, laxsida i frysen som jag har tänkt whiskeygrava. Det skulle underlätta massor om jag kunde göra det i typ imorgon/övermorgon och sen skiva upp den för att sen frysa ner igen till jul/nyår. Går det ens? Eller är det helt åt helvete att göra så?

    Ni som "kan mat", vad tror ni?

  • Svar på tråden Fryst lax-->tinad i kyl-->gravad-->frysa in igen. Går det?
  • Alltärupptaget

    Äsch då, den var färsk då jag köpte den. Åkte då in i frysen i väntan på gravning.
    Men då får jag väl grava precis innan jul då. Fast förresten, hur länge håller en gravad lax i kylskåpet, tro? Kanske den ändå hinns ätas upp innan nyåret om jag gravar den nu. Vad tänker du om det?

  • Alltärupptaget

    Tack, alla ni för engagemanget i min lilla firre!Skrattande

    Den kommer att gravas i helgen, sen får vi tugga lax för glatta livet. Blir nog bra, det. God Jul på er! Tomte

  • Alltärupptaget

    Haha... det skulle var snyggt, visst!? Cool Nu har jag för övrigt bestämt mig att inte grava hela 1,2 kg, det blir nog lite lax i ugnen av halva till middag i helgen. Skrattande

    Kanske nästa jul... Flört

  • Alltärupptaget

    Tack ändå för att du engagerade dig! Jag tänker att det kanske gagnar någon annan som har samma fundering i framtiden. Hjärta

Svar på tråden Fryst lax-->tinad i kyl-->gravad-->frysa in igen. Går det?