• ahlinemma

    Vita prickar på rå kyckling

    Öppnade färsk kycklingfilé och utgångsdatumet är imon, luktar inte dåligt utan som vanligt men dock finns det flera vita prickar på kycklingen. Känns som att det enbart sitter i yttersta lagret och överlag är den i bra skick. Går den att tillaga och äta?!?

  • Svar på tråden Vita prickar på rå kyckling
  • Anonym (Nej)

    SLÄNG DIREKT!! Det där är långt från ätbart!

  • klyban

    Du hade fått känna på prickarna?
    De kan vara benrester, även om jag inte vet om det är sågat så ofta på kyckling.


    Men luktar det bra och ser för övrigt bra ut.
    Så är det bara att tillaga.


     


    Det enda som hade fått mig att fundera på inte tillaga kycklingen och efter lukt och kollat på kycklingen, det är om prickarna sitter fast i kycklingen, då hade jag börjat ta mig en funderare på vad det kunde vara i så fall.
    Och är kycklingen förövrigt dålig, så känns detta på lukten mycket tydligt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Flaffe

    Inga problem att äta. Min sambo mailade kronfågel i exakt samma ärende för bara några veckor sen och det är helt ofarligt. Minns inte nu vad det berodde på men det är nåt med hanteringen. Tillred och ät!

Svar på tråden Vita prickar på rå kyckling