• Henrietta85

    Hjälp, vill inte amma mer…

    Hoppas nån har tips?

    Amningen fungerar super o har gjort från start. Lillen växer hur bra som helst. Haft enstaka mjölkstockning men inga sår edy. får till och med sova på natten då han ammar vid 22, 04 och 06! Hon är 12 veckor snart men ammar tätt ännu, varannan timme i regel under dagen, nu dock 10-20 min per gång.

    Ändå. Jag hatar det. Hatar att vara så låst, kan ju knappt lämna hemmet för egna ärenden/träning. På kvällen ammar han som en galning, äter alltid middag med en hand och ungen vid bröstet. Än värre blir det när ökningsperioder kommer, då sitter jag klistrad hela dagen i soffan. Då vill hon amma 1-2 ggr per timme HELA DAGEN. Får inget gjort. Tråkigt att sambon inte kan mata. Avskyr min stora byst, avskyr mjölkläckage, avskyr stressen att vara ute och hitta nånstans rofyllt att amma under den kallaste våren jag minns? Avskyr att han ammar så tätt att jag knappt hinner åka kollektivt (bor i en stor stad) innan han skriker och funkar inte att amma när jag ska byta. Avskyr att inga kläder passar pga bysten, trots att jag är nere på pregravid-vikt. Avskyr klimakteri-symtomen med torra slemhinnor, svettningar, risig hy och ledvärk. 

    Misstänkte att jag inte skulle gilla amning, men ville prova. Hade jag vetat vilken fälla jag gått i skulle jag aldrig gjort det!!!

    Han vägrar flaska! Vi har provat alla tips jag hittar. Vägrar totalt 13 nappsorter och 6 olika flaskor med olika dinappar. Inklusive Philips Avent, Medela Calma o annat som ska funka på flaskvägrare. Vi har inte ens testat ersättning utab utpumpad mjölk då alltså. Bara sambon som provat, jag lämnar hemmet, hjäper inte. Provat före o efter amning, hjälper inte. Olika tider på dygnet, olika flöde på nappen, doppat dinappar i bröstmjölk, sockerlösning och värmt dem. INGET funkar. Han blir arg, vrider sig bort, eller gör passivt motstånd med att ha den i mun men vägrar suga.

    Tröstad med att det bara är månader kvar till smakisar men det känns lååångt bort och ingen garanti finns för att han kommer gilla mat tidigt?

    Bespara mig tips i stil med ?gosa ner dig i soffan och kolla en bra serie, skit i hushållet och boa in dig hemma?. Om du trivs i soffan - så bra. Jag gillar inte ens TV i normalfallet, och är inte en hemmasittande stillsam typ. Jag vill ut, jag vill röra på mig, jag vill få saker gjorda, jag vill ha tillbaka mina små bröst och jag vill må bra fysiskt igen. 

    Ge mig bara tips på hur jag ska få sonen att ta flaska? eller tröst. Önskar att nån varnat mig, hade bara hört att man inte ska flaska för tidigt för de föredrar den ?lätta? flaskan framför bröstet. hade jag vetat att det finns totala flaskvägrare hade jag nog aldrig börjat amma?

  • Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…
  • Anonym (offra)

    Det var ett exempel med krogen bara, skrev ju även träning eller hur? 


    Man behöver inte utplåna sig, men skaffar man barn så får man ju inse att man är låst x antal månader. Det är lättare att bara acceptera det och gå vidare, än att sitta och bekymra sig över eventuell egentid. Den kommer så småningom.


    Anonym (Cecilia) skrev 2022-05-27 16:10:55 följande:
    Fast TS har inte tagit upp att hon vill ut på krogen. Hon vill ha möjlighet att vara ifrån sitt barn i mer än ett par timmar, eller att inte behöva vara den enda människan som kan mata.

    Barnet är 12 veckor, så det är inte så att hon inte varit där! Hon vill kunna flaskmata och faktiskt få lite tid till sig själv.

    Det är ett jävla oskick detta uppmuntrande till att helt utplåna sig själv som mamma. Tråden är full av åsikten att TS helt borde ge sig hän åt något som hon faktiskt upplever som tämligen jobbigt.

    Jag tänker att man absolut behöver göra vissa saker för sina barn, men att det också behöver vara så att man försöker att hitta sätt som faktiskt fungerar för en själv och barnet.

    Min granne hade samma problem som TS och det var väldigt påfrestande med ett barn som älskade att amma och absolut inte ville ha flaska. 
    Det gick naturligtvis över till slut, men det finns ingen mening i att hålla på och utplåna sig själv mer än vad som behövs.

    Förhoppningsvis hittar TS sätt att mata och trösta som inte involverar amning. 
  • Miramara
    Anonym (offra) skrev 2022-05-27 17:44:37 följande:

    Det var ett exempel med krogen bara, skrev ju även träning eller hur? 


    Man behöver inte utplåna sig, men skaffar man barn så får man ju inse att man är låst x antal månader. Det är lättare att bara acceptera det och gå vidare, än att sitta och bekymra sig över eventuell egentid. Den kommer så småningom.


    Gäller det den andra föräldern också, är den också låst? I så fall skulle ju ingen kunna arbeta. Neeeej, den andra föräldern kan inte amma?och det behöver inte mamman heller. Och därmed inte heller vara låst. 
  • Anonym (biologen)

    Jag fick amningsnapp av BM direkt på Patienthotellet för jag hade högtryck i brösten och det var så spänt att sonen inte fick grepp, alternativt blev högtryckstvättad med mjölk medan han bara skrek och inte fick i sig något.
    Jag var tvungen att pumpa ur två drag innan han kunde äta- helt absurt! Skrattande

    Därför vande sig vår son snabbt vid både amningsnapp och sen flaska, så pappa kunde ge honom flaska dag 10 när jag behövde gå på ett möte.

    Vårt barn tyckte NUK nappar och flaskor var bäst.

    Mitt tips är att fortsätta testa med amningsnapp som övergångslösning, jag tror inte det är omöjligt att lära om er bebis. När vi började med välling så blandade vi ihop välling med bröstmjölk också och minskade bröstmjölken i mixen gradvis.

    Men om du verkligen inte vill amma mer så kan jag trösta dig med att jag bara blev ammad 11 veckor och är fullt frisk och välbegåvad ändå.

  • Saan

    Våran 6 månaders tog äntligen flaskan när vi testade barnvakt. Urpumpad bröstmjölk och en av alla sjuttio flaskor vi samlat på oss. Nu är hon 8 månader och dricker vad som helst ur vad som helst!

    Fortsätt kämpa med olika flaskor som du gör, och har du möjlighet till barnvakt så prova det! Tillslut kommer det funka. Lycka till :)

  • Anonym (Johanna)
    Saan skrev 2022-06-05 23:04:15 följande:

    Våran 6 månaders tog äntligen flaskan när vi testade barnvakt. Urpumpad bröstmjölk och en av alla sjuttio flaskor vi samlat på oss. Nu är hon 8 månader och dricker vad som helst ur vad som helst!

    Fortsätt kämpa med olika flaskor som du gör, och har du möjlighet till barnvakt så prova det! Tillslut kommer det funka. Lycka till :)


    Är dock skillnad på 3 och 6 månader.
  • Anonym (What)
    Miramara skrev 2022-05-27 18:21:51 följande:
    Gäller det den andra föräldern också, är den också låst? I så fall skulle ju ingen kunna arbeta. Neeeej, den andra föräldern kan inte amma?och det behöver inte mamman heller. Och därmed inte heller vara låst. 
    Nää det viktigaste är att det är jämställt och rättvist trots att vi biologiskt sett är olika och har olika fysisk uppgift! Skit i vad barnet behöver, föräldrarna ska inte behöva vara låsta!!
  • Anonym (Johanna)

    MiraMara:  Nu handlar ju detta om ett nyfött barn där amningen fungerar utmärkt, enligt TS.

    Problemet är att TS vill ut och träna och göra saker på egen hand, och därmed ge flaska istället för att amma. Och detta kan inte vänta, hon vill göra det NU.  
    Babyn vill dock inte ta flaska, och TS är väldigt frustrerad pga det.
    Istället för att tvinga på flaska på en nyfödd liten som verkligen inte vill/kan ta flaskan,  för att man ska kunna hitta på saker på egen hand, så anser jag att man får acceptera situationen och att det handlar om ett par månader där man faktiskt sätter spädbarnets behov före sina egna...  

    Jag har fem barn, och jag har både ammat och flaskat mina barn,  så är inte alls emot att ge ersättning.
    Jag har gett ersättning till de barn där mjölken inte räckt till och de har accepterat flaskan. 
    Hade mjölken räckt till och de vägrat flaska, hade jag aldrig bråkat med det bara för att jag vill göra saker på egen hand.
    Det är ändå så väldigt kort tid de vill ligga vid bröstet.  

    Jag vet att en del säkert blir provocerande av det jag skriver, men väljer man att sätta ett barn till världen så väljer man också att sätta sina egna intressen i andra hand.
    Varför ens dra in i diskussionen att den andra föräldern inte kan amma?   
    Har man ingen mjölk så har man inte.   

  • Mimosa86
    Tow2Mater skrev 2022-05-27 15:41:26 följande:
    Mammpr ska offra sig; vare sig det gäller ställa upp på sex for husfridens skull (vilket är for barnets bästa att det är lugnt i huset), ta storre delen av hushållsjobbet (vilket är for barnets bästa att det inte blir osanitärt när mannen inte gor det), inte ha några pengar då hon tar majoriteten av fl-lediugheten (om mannen inte vill, han ska ju jobba och dra in pengar till allt barnet behover). Klart hon ska sitta i soffan och agera napp tills barnet blir minst 1 år gammalt, helst till det fyller 3 år som ju WHO rekommenderar! Sen forljer åratal av annat offrande, så mamman ska vänja sig i tid.
    Bra skrivet. 

    hur mycket är rimligts ty offra sig egentligen när alternativ finns??
  • Mimosa86

    Mår du inte bra av att amma så ska du inte göra det. Punkt. Spelar ingen roll vad anledningen är men äringen kommer tjäna på att du går runt och lider.

    rådet om att testa att amma med amningsnapp lät bra och försök ta dig ut ändå och låt pappan försöka med flaskan i fred. Barnet kommer inte få men av att vara med sin andra anknytningsförälder. 

    tips är att hålla vid amningen på natten av praktiska skäl. Att gå upp flera gånger per natt för att värma på mjölk och all disk... 

  • Glinda från Oz
    Anonym (offra) skrev 2022-05-27 15:52:41 följande:
    Det var inte det jag sa. Du tolkar som du vill. Ska man vara förälder (oavsett om man är mamma eller pappa) så får man offra sig och inse att barnet går före. Träna och gå på krogen är sådana saker man får göra INNAN man skaffar barn, eller när barnen är större. Det handlar om några få månader. Det är få barn som ammas varannan timme fram till tre års ålder.
    Grejen är att papporna fortsätter göra sådant och det är helt okej och normalt medan mamman ska skämmas för att hon vill gå på toa ifred.
  • Anonym (Johanna)

    Mimosa86:  Babyn äter inte från flaska,  ändå uppmuntrar du TS att sluta amma trots att amningen enligt TS fungerar superbra...   
    Hur tänker du att babyn ska få mat? 

Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…