• Klarabvc

    Ofredande granne hjälp

    Hej vi bor mitt i stan i Stockholm där 7 lägenhetshus har klar insyn till varandra för oss som delar innegård. 
    vi är ett flertal barnfamiljer som har under ett års tid upplevt obehag av två grannar som bor på våning 4 i ett 7 våningshus mittemot. Min fråga är om vi kan anmäla detta? Är detta sexuellt ofredande?
    Två tjejer, en i 20 års åldern och den andra kvinnan är runt 45-55 år. 


    Den äldre kvinnan har konstant sex med olika män synligt på balkongen, och sovrummet med öppna fönster. Hon filmar sig själv i sexiga underkläder samt byter underkläder och tar selfies. Vid ett tillfälle har hon legat på balkongen i somras naken med en man som slickade hennes vagina, extremt obehagligt då detta var mitt på dagen en lördag då fler blev upprörda på balkongerna mittemot.

    den yngre tjejen brukar kolla ut genom fönster då de oftast är aktivitet mitt på dagen helger eller eftermiddagar vardagar och sedan klä av sig naken, luta sig framåt stående så att de privata delarna syns rakt ut mot fönstret. Det är uppenbart att de två tjejerna vet att vi grannar ser vad som pågår. Dessa exempel är några få av många liknande tillfällen.
    våra barn upplever att detta är obehagligt, vår dotter 8 år har vid fler tillfällen sagt till oss då barnens rum är i samma höjd som deras balkong. Vår granne i samma hus som oss samt våning har en son 11 år där hans föräldrar är oerhört upprörda över att de måste förklara vad som pågår.
    vad ska vi göra? Kan vi anmäla dom? Hur går vi tillväga?

  • Svar på tråden Ofredande granne hjälp
  • Klarabvc

    Vi upplever att få tar detta på allvar då de rör sig om tjejer som blottar sig. Hade detta rört sig om två män så hade det ansett som en katastrof. Vi vågar ej filma eller ta bild då vi inte vill bryta mot någon lag. 


    vår granne hade ringt 11414 i somras och blev inte tagen på allvar och istället fick frågor om vi misstänker att de är sexuellt utnyttjande eller prostituerad.

  • Anonym (S)

    Påpeka gärna det för polisen, att det är sexism om de inte tar kvinnliga blottare på allvar. Det måste vara väldigt obehagligt för barnen att ha såna äckliga grannar.

    Vad säger hyresvärden om detta?

  • Anonym (Kanske såhär)

    Ni kanske kan ringa polisen och ange att ni tror att det pågår prostitution? Det skulle faktiskt kunna vara det på riktigt, för det låter ganska långt ifrån normalt beteende. 


    ni skulle också kunna rådfråga  polisen om det är ok att fotografera för att kunna bevisa vad som pågår. 


    Det är absolut brottsligt att hålla på som de kvinnorna gör, men precis som du skriver tas det inte på allvar när det är kvinnor. Ungefär som om alla borde uppskatta nakna kvinnor och kvinnor som har sex offentligt . 

  • Anonym (Polisanmäl)

    Skriv upp varje gång det händer. Notera klockslag, ev typ av händelse, ev avslut av händelse. 

    Man kan dokumentera mer än film/foto. 

    Å andra sidan är det inte förbjudet att fota i sitt egna hem. Sedan att fokus på filmen/bilden hamnar en snabbis på andra sidan gatan är sådant som händer i förbifarten. Då kan ni ju ha det som bevis om de vill ha film. Titta - jag filmade min fina blomma som jag skulle skicka till kompisen, då kom grannens blottande med på film. Typ. 

    Men dokumentera med papper och penna varje händelse ni ser.  Säg åt grannen att göra det samma. 

    Gå ihop fler och anmäl. Ring varje gång ni ser något. 

    Kvinnlga blottare är inte så vanliga - men de finns de med. 

  • Klarabvc

    Vi har dokumenterat med att skriva ner. Samt släktingar och vänner som har vart hemma hos oss har sett detta också. Det hände senast idag runt middagstid, därav skapade jag denna tråd. Har kollat upp dom på google och ena tjejen jobbar på KTH. Känns obehagligt och vi kommer få göra en anmälan imorgon igen.

  • Klarabvc

    Som sagt vi har inte klara bevis för att hon jobbar på KTH men de dyker upp när vi googlar hennes namn. Hon finns även på KTH?s hemsida. 

  • Anonym (Galt)
    Klarabvc skrev 2022-10-01 22:46:38 följande:

    Vi upplever att få tar detta på allvar då de rör sig om tjejer som blottar sig. Hade detta rört sig om två män så hade det ansett som en katastrof. 


    Onekligen. Kvinnor vill inte ses som sexsymboler. Finns säkert en förklaring till kvinnornas beteende. Den yngre tjejen gymnastiserar., den äldre kvinnan studerar medicin, så hon och hennes kurskamrater har praktiska övningar för att bättre förstå människokroppen.
    Att män fluktar på kvinnorna är ingen överraskning. Män är Galtar.
  • Anonym (Galt)
    Klarabvc skrev 2022-10-01 22:46:38 följande:

    Vi upplever att få tar detta på allvar då de rör sig om tjejer som blottar sig. Hade detta rört sig om två män så hade det ansett som en katastrof. 


    Vem minns inte Ugly Naked Guy i Friends.
  • Anonym (Beda)

    Prata med styrelsen/hyresvärden och polisanmäl igen. Lämna vid anmälan alla era anteckningar om tillfällen plus kontaktuppgifter till de vänner och släktingar som kan tänka sig att vittna. Hänvisa till domen mot den onanerande mannen som nämnts ovan. 

  • Anonym (Mia)

    Jag tycker att det låter jättekonstigt att ni inte gjort mer för att få stopp på det. Bara EN person som ringt polisen? Ingen som tagit upp det med styrelsen/värden? Ingen som ringt på hos kvinnorna och sagt ifrån?

    Att så uppenbart visa upp sitt sexliv inför alla grannar, som den ena av kvinnorna gör, är ju väldigt grovt. I vårt hus får vi inte ens hänga underkläder på tork på balkongen...

  • Anonym (S)
    Klarabvc skrev 2022-10-01 23:44:46 följande:

    Som sagt vi har inte klara bevis för att hon jobbar på KTH men de dyker upp när vi googlar hennes namn. Hon finns även på KTH?s hemsida. 


    En idé kan vara att ringa hennes chef eller den unga kvinnans föräldrar..... Nej, det kanske inte är snyggt men vad f*n håller de på med ärligt talat? Kan ta bättre om det kommer från ett annat håll, särskilt om ni pratat med hyresvärden och polisanmäler utan att något händer.
  • Anonym (Fia)

    Undrar också varför ingen ringt till hyresvärden innan samt polisanmält. Låter helt sjukt att ni inte agerat kan det verkligen stämma? Ingen som ens provat att prata med de som gör såhär eller lämnat arga lappar i brevlådan? Det brukar ju vara en svenskmodell eller skriva sluta i FB trådar. Så mina vibbar blir att TS hittar på tyvärr. Men om inte så agera omedelbart. Lapp i brevlådan/konfrontation, samtal till hyresvärd samt polisanmälan . Allt idag givetvis.

  • Anonym (KC)

    Ring 11414 och fråga om det är okej att filma/fota så ni har bevis. 

  • Anonym (Galt)
    Anonym (KC) skrev 2022-10-02 10:31:42 följande:

    Ring 11414 och fråga om det är okej att filma/fota så ni har bevis. 


    Galtar har nog redan filmat.
Svar på tråden Ofredande granne hjälp