• Anonym (Gravid)

    Skitorolig

    Hej 

    jag är gravid vecka 35 med Andra barnet. Var hos bm idag och hon var rädd att barnet var litet när hon kände. Hon sa hon hade svårt o känna men sen va hon stressad till Max också. Allt såg bra ut på rutinultraljud v 18. Hon sa ?ibland får man en känsla?? jag undrar vad hon menar och hon har gjort mig skitorolig. Jag sköter mig och är noggrann vad jag äter osv. Har gjort kub och de va minsta sannolikhwt o man kunde liksom se alla organ o kroppsdelar o allting på ultraljudet. Jag vet de sa samma sak till min mamma gällande min bror. De uppskattade en födelsevikt på 2.7 och ut kom en bebis på 3.4 kg. Snälla jag är skitorolig och kommer inte kunna sova Förrän jag varit på nytt ultraljud om två dagar.  Någon som varit med om samma sak?? Vad syftar hon på? den här känslan? snälla hjälp mig o tänka rationellt igen

  • Svar på tråden Skitorolig
  • Anonym (Gravid)

    Ja det var väl dumt men blev bara så skärrad men kan ringa dem nu i efterhand. Allt såg ju bra på rutinultraljud så va skulle va fel nu?? Den kan väl inte avstanna helt k växt? Man känner ju att sparkarna inifrån blir starkare. 

  • Anonym (C)

    Ring BM imorgon och säg att hon hjorde dig orolig och be henne förklara.

  • Anonym (Gravid)

    Ja, jag ska göra det tack! 

  • Anonym (Meja)

    Jag förstår att du blir orolig men försök att tänka att det är bra att de uppmärksammas och att du får ett ul Där de kan kolla en extra gång. Ring även som
    ovan Säger och påtala att du blev väldigt orolig och om det finns fog för den. Ibland utrycker sig ju människor lite klumpigt.

    När jag väntade mitt fjärde barn ( född i mars -22) så sa min bm att det känns som den här bebisen har ganska mycket plats här inne så det blir nog inte någon stor bebis direkt. Jag har dock gått hos samma bm med alla fyra så litar fullt ut på henne då hon är erfaren och väldigt duktig. Min dotter föddes i v 41+0 och vägde 3465 gram och vad 50 cm lång. Minst av mina fyra men helt normal stor, kanske lite liten för att gått över 1 vecka men det är marginellt. 

    Lycka till! 

  • Anonym (Gravid)

    Behövde du göra extra ul meja för detta? 

  • Anonym (A)
    Anonym (C) skrev 2022-12-12 18:06:26 följande:
    Ring BM imorgon och säg att hon hjorde dig orolig och be henne förklara.
    Det tycker jag med.
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Gravid) skrev 2022-12-12 21:11:31 följande:

    Behövde du göra extra ul meja för detta? 


    Nej, hon tyckte inte att de behövdes. 
  • Anonym (Gravid)

    Har inte fått tag på henne idag men lämnat meddelande så hoppas hon ringer upp. Ska ju ändå på extra UL imorgon. 

  • Räkan77

    Som jag förstått det så skickas man på ultraljud om barnmorskan misstänker att barnet inte växer som det ska.  Tror inte barnmorskan kan förklara så mycket mer utan du måste avvakta ultraljudet. Kan bli så att du får gå på regelbundna tillväxtultraljud. Allt är ju för att ha koll på att det lilla livet i magen får optimala möjligheter att må bra. 

    Om du känner starka sparkar är det säkert ingen fara. 

  • Anonym (Lite pojke)

    Jag fick gå på flera TUL pga att sf,-mått var under kurvan och för varje TUL sjönk procenten. En vecka före bf uppskattade de att han vägde 2,7 kg och skulle väga strax under 3 när han föddes. Jag fick en ordentlig influensa sista veckan och precis när jag började bli bättre föddes en liten kille på 2,8 kg i full tid. Om influensan spelade in så han inte gick upp så mycket sista veckan vet jag inte. Men hade tydligen en ganska liten moderkaka men förutom att sonen var lite mindre än normalt så mådde och mår han hur bra som helst. 

  • Anonym (Gravid)

    Ringde henne idag och sa hon skapat mkt oro för mig men hon menade inte så. Tyckte de var klumpigt uttryckt att man har en känsla av att det Inte är bra. Men hon blev till sig och sa förlåt de var inte meningen o uttrycka mig så. det är väl såklart viktigt att de gör sitt jobb om de misstänker något. De är man tacksam för att man får komma på extra kontroll om de anser man behöver. men är man erfaren så lär man ju vid det laget veta vad man ska säga. Allt såg bra ut på typ idag. Den låg till och med på plus 1.5% ovh beräknas väga runt 3500 när den kommer ut så man är lättad ni verkligen. 

Svar på tråden Skitorolig