• Skadetvasåhär

    Hon sa upp sig så nu får jag inte ta ut föräldrapenning

    Har separat med mamman till vårt barn 1år snart. Hon har varit hemma heltid och jag har haft umgänge 2 dagar I veckan. Hon skulle börja jobba igen men sa upp sig istället. 
    Jag vill gärna vara med våran pojk nu dagtid men hon säger nej. Hon hävdar att det skulle vara skadligt för barnet att vara mer med mig och att 2 dagar (09.00-17.00) redan är för mycket. Jag har anmält till familjerätten men kommer inte få tid där innan jan. Finns det något som jag kan göra nu för att få träffa pojken mer eller är det bara att vänta?

  • Svar på tråden Hon sa upp sig så nu får jag inte ta ut föräldrapenning
  • AnnaSthlm

    Hur länge har ditt umgänge varit? Du bör kunna ha barnet två dagar i veckan efter en sorts inskolning, som på dagis. Erbjud flexibilitet! 

  • Anonvm
    Skadetvasåhär skrev 2022-12-22 20:50:24 följande:
     Finns det något som jag kan göra nu för att få träffa pojken mer eller är det bara att vänta?
    Är inte även du förälder till barnet? Är du inte lika mycket förälder till barnet?

    Varför anser du att din åsikt i föräldraskapet inte är lika mycket värd?

    Jag har själv genomgått skilsmässa med småbarn, det blev hela karusellen med socialutredningar, polisanmälningar, vårdnadstvist, osv osv...

    Avgörande faktorn för mig blev att jag kom i kontakt med en socialsekreterare under denna resa som fick mig att vakna upp.
    När jag var redo att fullständigt bryta ihop och ifrågasatte VEM eller vad i detta samhälle har gett min ex-fru denna makt att ensam bestämma över våra gemensamma barn....
    Då stirrade han mig i ögonen och förklarade lugnt att "Det är DU som gett din ex-fru denna makt..... Genom att tillåta henne att göra som hon vill".

    Man behöver förstå att det finns inga rutiner eller system i samhället som själva bryter in och stoppar en förälder som försöker köra över barnens andra förälder.
    Ingen kommer göra något alls för att hjälpa dig, eller hindra att detta sker....
    Det som krävs är att DU sätter ner foten och ryter ifrån. DU måste aktivt ställa dig upp och ta fighten.
    Perspektivet du behöver ta på hela situationen är att kämpar för BARNETS rätt att ha dig i sitt liv. Det fina med det perspektivet är även att det innebär att DU SVIKER barnet om du inte orkar, den tanken ger så djävulskt med skuldkänslor att det driver dig till att göra allt i din makt.

    Ge "familjerätten" en (1) chans, det är i princip inget annat än familjeterapi som bygger på frivillighet. Vägrar den andra delta så rycker de bara på axlarna o säger att de kan inte hjälpa er....
    Men börja redan nu att höra dig för efter en advokat/jurist som specialiserat sig på just familjejuridik. Hur sjukt det än låter så är stämning kring barnets vårdnad och boende i tingsrätten den enda framkomliga vägen för att tvinga fram en lösning utan den andra förälderns samtycke....
  • Anotherone

    Indirekt så blir det väl svårt för henne om inte du för över dina dagar? De är dina och är till för att du ska kunna ha en fin och nära relation med ert barn. När hennes dagar är slut så måste hon börja arbeta eller studera för att lösa sin försörjning. Jag menar inte att du ska dra det kortet som straff eller hot utan det är bara ett faktum hon har att förhålla sig till som jag hoppas att hon är införstådd med. Familjerätten kan vara bra för att reda ut hur det faktiskt är. Sen hur bra det är för stöd med själva relationen beror mycket på terapeuten/personen som man får träffa, är min erfarenhet.

Svar på tråden Hon sa upp sig så nu får jag inte ta ut föräldrapenning