• Tomahawk

    Ersättning vid ADHD på Trygg-Hansas olycksfallsförsäkring

    Hej,


    Min dotter som är 23 år har just fått diagnosen ADHD.
    Hon var sjukskriven av och till under förra året p.g.a. detta och förlorade en hel inkomst. Då påbörjades en utredning som nu alltså resulterat i en ADHD-diagnos. Vi/Hon har en olycksfallsförsäkring på Trygg-Hansa. Är det någon som vet om man kan få någon ersättning på den försäkringen vid ADHD-diagnos, typ för förlorad inkomst? Kommer ju förstås ringa till TH så fort som möjligt för att få mer information men tänkte om det är någon som har erfarenhet av liknande fall/försäkring eller har andra råd och tips?


    Stort tack!    

  • Svar på tråden Ersättning vid ADHD på Trygg-Hansas olycksfallsförsäkring
  • Mortiscia80

    Känner mig tveksam. Det är ju en permanent diagnos och inte en tillfällig olycka. Om det är en sjukförsäkring som ni har så är det större chans, men ta en titt på försäkringsvillkoren till att börja med. De borde finnas online också.

  • Maymom

    Att ha en adhd-diagnos är ju inget olycksfall. 
    hon har ingen sjukförsäkring ni kan läsa på om vad den ersätter.

  • Ruter

    Är det en ren olycksfallsförsäkring, eller har hon fortfarande en barnförsäkring som tecknades när hon var mindre? Om hon har en barnförsäkring kan jon vara berättigad till ett engångsbelopp för sin diagnos. Kan dock inte exakt vad deras villkor är för att uppfylla kriterierna för att få ut ersättningen men vet att ADHD är med bland de sjukdomar som kan ge ett engångsbelopp. 

Svar på tråden Ersättning vid ADHD på Trygg-Hansas olycksfallsförsäkring