Anonym (Anti korv) skrev 2023-09-06 11:34:13 följande:
Haha, "naturligt?" Skulle något vara bra bara för att det är naturligt? Flugsvamp är också naturligt.
Generellt behöver vi äta mindre kött och när vi ändå ska äta det så är magra styckdetaljer att föredra. Fläsk- och karrekotletter, för att inte tala om skräp som korv och bacon, är ju rena gödningsmedlet för cancerceller och patogener i kroppen.
Vegetabiliska fetter som olivolja, avokado och nötter innehåller bra fetter. Även om man inte ska överdriva konsumtionen av det heller, för fett är ändå fett.
Men alltså, naturligt fett som finns insprängt i kött är inte farligt, det har ju människan ätit i alla tider! Farligt blir det bara om man äter för många kalorier totalt i förhållande till vad man förbrukar genom motion, så att man blir tjock.
Men i min erfarenhet är det inte de som lagar riktig mat från råvaror (t.ex. fläsk, nötkött, fisk, potatis, ris, rotfrukter och grönsaker) och sätter sig tillsammans vid matbordet för regelbundna måltider som BLIR tjocka, utan det är de som inte ids laga mat utan småäter godis, snacks och kaffebröd mer eller mindre oavbrutet. DET är farligt.