• Anonym (J)

    Mat säkerhet

    Kan man utan risk äta en fryst färdigrätt där plasten är sprucken på ett ställe? 

  • Svar på tråden Mat säkerhet
  • Skitungen1

    Skulle gissa på att det beror på när plasten sprack. Sprack den vid tillverkning innan rätten var helt frusen? Har rätten tinat lite vid inköp etc medan plasten var sprucken? Om så finns alltid ökad risk att dåliga bakterier kunnat växa till. Jag skulle inte chansa om jag inte var desperat-fattig.

  • Tow2Mater

    Ja om den var i en kartong.

    En del rätter har plast som avsiktligt redan har glipor, dvs inte är tät. 

  • Anonym (J)
    Tow2Mater skrev 2025-11-02 16:34:04 följande:

    Ja om den var i en kartong.

    En del rätter har plast som avsiktligt redan har glipor, dvs inte är tät. 


    Inte i en kartong bara litet band av kartong runt. 
  • Tow2Mater
    Anonym (J) skrev 2025-11-02 16:37:19 följande:
    Inte i en kartong bara litet band av kartong runt. 
    Så det finnns en minimal risk att något skulle råkat komma ner i maten genom sprickan i plasten. Kolla så det inte ligger en glasbit där. Efter det skulle jag personligen ätit den.
  • klyban
    Anonym (J) skrev 2025-11-02 15:55:09 följande:
    Mat säkerhet

    Kan man utan risk äta en fryst färdigrätt där plasten är sprucken på ett ställe? 


    Spelar ingen som helst roll, med eller utan kartong.
    Enda är väl om det blivit frystorkat eller frysen läckt in till rätten, då kan man få smakförändringar.
    Men något fel, NEJ ABSOLUT INTE, den som ens säger annat är abnormt okunnig om mat och patogener i denna.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • TL12

    En färdigrätt är till lagad en gång och sedan fryst 
    utan plast så kan det bli lite torr fryst 
    se till o värm upp maten enligt instruktion så blir det nog bra 

Svar på tråden Mat säkerhet