Ok.
Shiraz är ganska kraftigt och behöver mat som kan matcha. Typ en rejäl grillad köttbit av nöt. En mustig gryta (med rödvin i givetvis) passar också perfekt.
Varför inte klassikern Boef Bourgignon?
150 gr tärnat bacon
1,5 kg högrev i kuber
1 skivad morot
1 skivad lök
salt, peppar
1 msk tomatpuré
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 lagerblad
5 dl rödvin
2 dl oxbuljong
18 smålökar
200 g champinjoner
Bryn bacon och lägg över i en gryta. Bryn sedan kött, och därefter lök och morot. Lägg allt i grytan. Tillsätt överiga ingredienser förutom smålökar och svamp. Koka på svag värme i 2-3 timmar.
Skala och koka löken 20 minuter i saltat vatten. Bryn svampen hel.
Red av grytan, och blanda ner lök och svamp. Låt koka några minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.